Încă două lucruri ce merită să fie ştiute despre Corina Creţu

La o zi după publicarea unui articol extrem de critic la adresa comisarului român Corina Creţu şi după replica acesteia din urmă, publicaţia Politico vine cu precizări şi noi informaţii. Se pare că una dintre marile defecte ale Corinei Creţu ce i-au deranjat pe jurnaliştii anglo-americani şi românicare au scris articolul (Tara Palmeri, Ryan Heath şi Carmen Păun) este că comisarul nu se întâlneşte cu zeci şi zeci de lobby-işti ai corporaţiilor.

Ryan Heath, unul dintre jurnaliştii care au contribuit la articolul cu pricina, vine şi spune următoarele.

“Politico a publicat ieri un articol depre comisarul Corina Creţu care se bazează pe mai mult de zece interviuri cu oameni care cunosc bine şi în integralitate agenda ei Outlook. Serviciul de presă al Comisiei Europene spune că nu doreşte să răspundă la întrebările altor jurnalişti pentru ca nu doreşte să se transforme într-o gură spartă. Creţu însăşi a confirmat mai multe dintre informaţiile publicate de Politico şi că în postarea de pe Facebook de ieri nu a reuşit să infirme alte informaţii despre modul în care foloseşte banii contribuabililor.”

Apoi Ryan Heath continuă:

Alte informaţii despre comisarul Creţu

“Pentru a evita alte confuzii din partea Comisiei între ceea ce înseamnă întrebări legitime şi bârfă, iată încă două lucruri ce merită să fie ştiute despre Creţu.

1. Unul dintre asistenţii personali ai lui Creţu are propria lui asistentă personală. (Este vorba despre Ioannis Latoudis, care o are în subordine pe asistenta Styliani Contoudis).
2. Creţu a avut doar două întâlniri cu lobby-iştii în peste un an de mandat. Un comisar are în medie de 30 de ori mai multe asemenea întâlniri într-un an.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.