Incendiul violent de la depozitul din Vaslui, lichidat

Update: Incendiul puternic izbucnit sâmbătă dimineață la un depozit de mase plastice, vopseluri și dizolvanți a fost lichidat, potrivit prefectului județului Vaslui, Eduard Popica.

Acesta a precizat pentru AGERPRES că la stingerea incendiului a participat tot personalul ISU Vaslui cu opt autospeciale de intervenție, în sprijin fiind solicitate și trei autospeciale din județele Bacău și Iași.

„Din fericire nu au fost victime omenești (…), însă evenimentul s-a soldat cu pagube materiale însemnate. Am fost prezent alături de conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență iar la locul intervenției au fost solicitați de asemenea reprezentanți ai Gărzii de Mediu, ai Poliției, Jandarmeriei și Ambulanței Vaslui. Incendiul s-a propagat cu repeziciune având în vedere că în incintă erau foarte multe materiale ușor combustibile, dar în final s-a reușit lichidarea și stingerea incendiului”, a declarat prefectul județului Vaslui, Eduard Popica.

Potrivit purtătorului de cuvânt ISU Vaslui, cpt. Iftene Petru, a fost activat planul roșu de intervenție deoarece nu existau informații despre eventuale victime.

La locul intervenției au mai rămas două echipaje ale ISU care vor verifica dacă materialele din depozit nu se pot aprinde din nou.

Pompierii din Vaslui intervin, sâmbătă, pentru stingerea unui incendiu violent care a izbucnit la un depozit de mase plastice, lacuri şi vopseluri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit IGSU, pentru lichidarea incendiului de la Vaslui, care se manifesta cu degajari mari de fum, pompierii intervin cu 7 autospeciale de stingere şi o multifuncţională.

De asemenea, la locul intervenţiei se afla un echipaj de terapie intensiva mobilă şi unul al serviciului judeţean de ambulanţă.

Pentru eficientizarea intervenţie, vor fi trimise în sprijin două echipaje de stingere de la ISU Bacău şi ISU Iaşi.

Misiunea este in curs şi nu se ştie dacă sunt victime.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.