Independenții fac festival la stat

Mâine debutează „NottDependent“, ediția I a primului festival de teatru independent organizat de un teatru de stat din București. În perioada 21-25 iunie 2017, Teatrul Nottara organizează prima ediție a Festivalului de Teatru Independent – NottDependent, o manifestare care își propune să încurajeze dialogul dintre teatrul de stat și mediul independent, oferind atât artiștilor, cât și publicului, ocazia de a cunoaște mai bine producțiile independente. „Acest Festival a apărut ca urmare a succesului avut, vreme de 13 ani, de Programul Nocturne, la rândul său inițiat din nevoia de a oferi companiilor independente și/ sau tinerilor artişti posibilitatea de a-şi prezenta spectacolele pe o scenă consacrată. Pe de altă parte, Nocturnele au oferit publicului, de-a lungul timpului, producţii majoritar realizate pe texte noi, cu o problematică actuală, având în distribuţie actori tineri. Prin găzduirea unor spectacole variate stilistic, am obținut o diversificare şi o dinamizare a ofertei propuse publicului nostru“, a declarat Marinela Țepuș, director al Teatrului Nottara, citată în textul trimis presei de organizatori.

Astfel, timp de cinci zile, Teatrul Nottara va găzdui zece producții independente din București, scopul fiind acela de a demonstra că între cele două medii – de stat și independent – poate exista o comunicare vie, productivă, creativă, și că ceea ce se întâmplă în spațiile teatrale alternative merită o atenție sporită și o vizibilitate cât mai mare.

Selecție în toate direcțiile

În urma selecției realizate de Valentin Corneanu, Silvia Dumitrache și Cristina Rusiecki, au fost alese mai multe spectacole care vor fi prezentate în Festival, în cele două săli de la Nottara: „Cockoși“ de Mike Bartlett (regia Horia Suru, Asociaţia ENTHEOS şi GrayPlay Performing Arts), „Colonelul și păsările“ de Hristo Boicev (regia Ingrid Bonța Teatrul Coquette), „Înaintea erei noastre“ (pe un concept de Daniel Chirilă Frilensăr & Teatrul Luni de la Green Hours), „La ginecolog“ de Diana Iarca (în regia lui Alexandru Jitea, cu Diana Iarca si Laura Anghel), „O spovedanie“, adaptare liberă de Emanuel Pârvu după „Aniversarea“ – un film de Dan Chișu (regia Emanuel Pârvu de la Godot Cafe-Teatru), „Omul care mânca lumea“ de Nis-Momme Stockmann (regizat de Alexandru Mâzgăreanu, Teatrul de Artă București), „Omul pernă“ de Martin McDonagh (în regia: Eugen Gyemant, Teatrul Act), „Prenumele“ de Matthieu Delaporte (regia: Răzvan Săvescu, Wonder Theatre), „Secretul fericirii“ de Alexandru Popa (regia Vlad Zamfirescu, Godot Cafe-Teatru & Asociația Culturală Teatrul CATHARSIS) și „The Sunset Limited“ de Cormac McCarthy (regia: Andrei și Andreea Grosu, unteatru).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andrei Radulescu 226 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.