Islanda şi-a închis parţial spaţiul aerian

Oficiul Islandez de Meteorologie a emis un cod roşu pentru traficul aerian după o erupţie subglaciară de proporţii reduse a vulcanului Bardarbunga, situat sub cel mai mare gheţar din Islanda.

Spațiul aerian din zona vulcanului a fost închis, după o erupţie vulcanică de mici proporţii, a anunţat Serviciul meteorologic islandez (IMO), citat de AFP.

„Are loc o erupţie sub gheaţă. Totuşi, probabil această erupţie este de mici proporţii, deoarece nu a putut topi gheaţa”, a declarat Theodor Hervasson, directorul executiv al departamentului de alerte şi previziuni din cadrul IMO.

„Această erupţie este considerată drept un eveniment minor”, a afirmat poliţia islandeză, potrivit unui comunicat. Totuşi, „nu este clar dacă erupţia va rămâne sub-glacială sau nu”, a spus poliţia.

Mişcări seismice intense au fost înregistrate la vulcanul Bardarbunga din Islanda în ultimele zile.

Acum patru ani, un nor de cenuşă provocat de erupţia vulcanului islandez Eyjafjallajokull a determinat închiderea în mare parte a spaţiului aerian european timp de şase zile. Peste zece milioane de persoane au fost afectate de acest eveniment.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.