Kovesi îi răspunde lui Udrea

Laura Codruţa Kovesi a declarat marţi, referindu-se la acuzaţiile Elenei Udrea, că procurorii sunt imuni la astfel de declaraţii, precizând că deocamdată nu a sesizat Inspecţia Judiciară.

Kovesi a fost întrebată, înainte de a intra la bilanţul Parchetului General, dacă va sesiza Inspecţia Judiciară în cazul afirmaţiilor Elenei Udrea. „Nu voi comenta niciodată declaraţiile pe care le dau persoanele pe care le cercetăm, nu o s-o fac nici acum. Deocamdată nu am sesizat Inspecţia Judiciară”, a precizat Kovesi.

„Suntem imuni la astfel de declaraţii. Ne facem treaba, cred că răspunsul nostru cel mai bun este să continuăm anchetele profesionist, în mod corect şi hotărârile judecătoreşti sunt răspunsul cel mai credibil pe care îl putem da în faţa unor astfel de atacuri”, a mai spus Codruţa Kovesi.

Arestată în dosarul „Gala Bute”, Elena Udrea a postat pe Facebook, prin intermediul echipei sale de comunicare, mai multe mesaje ce vizează anchetele procurorilor.

…Și încă o veste proastă pentru Udrea

Kovesi a mai declarat, marţi, că la instituția pe care o conduce nu există niciun dosar care să se bazeze doar pe un denunţ.

„Niciodată o declaraţie pe care un suspect o face nu constituie ea însăşi o probă, întotdeauna o coroborăm cu alte probe”, a spus Kovesi.

Declarațiile șefei DNA vin în contextul în care Elena Udrea a afirmat de mai multe ori că anchetele DNA în care este implicată se bazează strict pe denunţurile anumitor persoane.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.