Libianul și algerianul au luat-o la goană din România

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Sectorul Poliţiei de Frontieră Vărşand au depistat, sâmbătă, patru cetăţeni din Libia şi Algeria, care încercau să iasă ilegal din ţara noastră, a anunțat Poliția de Frontieră.

„În data de 23.09.2017 în jurul orei 18.35, în cadrul unei acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din carul SPF Vărşand au depistat patru persoane, de sex masculin, dintre care un minor, care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria. Persoanele în cauză au fost reţinute la aproximativ 100 de metri interior faţă de linia de frontieră şi au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand pentru cercetări”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției de Frontieră.

Polițiștii de frontieră au stabilit că aceștia sunt cetăţeni din Libia şi Algeria, cu vârste cuprinse între 17 şi 28 de ani. Ei au declarat că voiau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schenghen şi au recurs la această metodă pentru că nu aveau viză valabilă. Au mai relatat că s-au deplasat cu taxiul până în localitatea Vărşand, de unde şi-au continuat călătoria pe jos până în momentul reţinerii.

Poliţiştii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.