Parlamentul European vrea să dea în judecată Comisia Europeană

O comisie a Parlamentului European a votat pentru acţionarea în instanţă a Comisiei Europene pentru deblocarea pentru Ungaria a 10 miliarde de euro din fondurile de coeziune, a postat marţi pe reţeaua X eurodeputatul Daniel Freund, din grupul Verzilor.

Decizia a fost luată în urma unui vot care a avut loc în Comisia pentru Afaceri Constituţionale (AFCO) a PE, care a fost de 16 voturi pentru şi unul împotrivă.

„Acesta este răspunsul nostru pentru deblocarea de către Ursula von der Leyen a 10 miliarde de euro în schimbul veto-ului său. Statul de drept nu poate fi trădat pentru acorduri cu Viktor Orban”, a postat Daniel Freund, care este membru al comisiei AFCO, pe reţeaua X.

Comisia Europeană a anunţat în decembrie, cu o zi înainte de summitul Consiliului European în care s-a votat declanşarea negocierilor de aderare cu Ucraina, deblocarea a 10,2 miliarde de euro din fondurile de coeziune pentru Ungaria, întrucât reformele introduse de guvernul ungar pentru susţinerea independenţei sistemului judiciar sunt suficiente pentru a consolida independenţa justiţiei.

Ulterior, în cadrul Consiliului European, Viktor Orban a ieşit din sală când s-a votat declanşarea negocierilor cu Ucraina, iar decizia a fost adoptată cu 26 de voturi pentru şi o abţinere.

Comisia Europeană a negat apoi în permanenţă existenţa unei legături între deblocarea fondurilor de peste 10 miliarde de euro pentru Budapesta şi dorinţa de a convinge Ungaria să nu blocheze începerea negocierilor de aderare cu Ucraina.

În ianuarie, Parlamentul European a anunţat că serviciul său juridic şi comisia AFCO vor examina o posibilă plângere în justiţie în legătură cu această deblocare de fonduri şi dacă decizia încalcă legea europeană.

Potrivit unor surse europarlamentare, preşedinta PE, Roberta Metsola, este foarte probabil să recomande serviciului legal al PE să acţioneze Comisia Europeană în judecată la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), dar în prealabil va informa joi Conferinţa Preşedinţilor despre votul din Comisia AFCO.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

14 Comentarii

  1. Se cotonogesc clanurile 😂😂😂? Sânge, nu curge? Una arestare cu răsunet, de poate😂😂😂?

  2. Cateodata vine Orban nefardat prin orasele noastre, vorbeste in engleza..
    Nu stiam de unde il cunosc cand intreba niste tineri daca biserica catolica din fata lui este veche..
    Nu e infumurat!
    Nazistul austriac,urmasul cetateanului austriac Hitler,Nehammer : da!

  3. Asta da miscare de adevarat politician,a luat ce era al lui si reusit si sa icaiere ” mintile iluminate ,, din brusel😁😁😁😁

  4. Exista vreo comisie care sa fie interesata si de cum au fost contractate vaccinurile?

  5. Ursula face ce vrea și se râde în musteață când o critică cineva.. Îi în cot.. Ea știe cine a pus-o acolo și nu se teme de niște găze..
    Cetățenii europeni cred în Marea democrație..Marea democrație acum ușurează buzunarele credincioșilor..

  6. Clanurile sunt organizate de către macacii dî India, care n-au construit nicio biserică. Ei n-au reușit nicio constructie finalizată, ex. cAsa ”pOporului”, ”cAtedrala” …(care neam?),etc. Ei dela abandonarea lor în muntenia de către Batu can au vegetat plodind fără ”număr”, hoție și cerșit.

  7. Ursula e membru al grupului de inalti functionarii UE, chemat Grupul 15%. Doctorul Roberto Centeno, fost Reprezentantul Spaniei la UE, a denuntat existenta Grupului 15%. Dr. Centeno a denuntat, public, ca tipii acestui grup sin chemati asa pentru ca, sa aprobe orice project, trebui sa dai, ca ciubuc, 15% din valoarea projectului. 15% de 10 miliarde sint multi bani, oricine se tenteaza cu ei. O fi asa acuma?

  8. Manfred Weber( popular nepopular) ca presedinte PE trebuie s-o dea în judecatã pe Ursula candidata nepopularã a popularilor pentru CE. Începe bine campania europarlamentarã!

  9. Daca au ajuns si cei de la Bruxelles sa aibe opinii diferite ,inseamna ca de acum inainte vom auzii si alte teme la care opiniile lor vor fi diferite.Asta este un semnal foarte bun ,care intr-un final ar putea duce la sertare trase ,mai ales ca foecare din ei au tinichele agatate, care vor incepe sa faca zgomot.

  10. Peste trei luni va fi invers , îi dă în judecată pentru nedeblocarea fondurilor.

  11. @15:36
    Ei, au mai fost cladiri terminate, dar nu stii tu.
    Oricum, navalitorii de dincolo de Volga nu vor avea niciodata curajul sa
    se apuce de asa ceva in pusta lor strabatuta de Dunare.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.