Ce are Tucker Carlson cu Transilvania?

Aparent luat de cursul interviului său cu Vladimir Putin, Tucker Carlson a aruncat în joc tema maghiarilor din Transilvania și a ”nemulțumirilor privind Transilvania”. Președintele rus a ocolit încercarea timidă a lui Carlson. A arătat doar ca nu i-a spus niciodată premierului Ungariei că poate revendica teritorii aparținând Ucrainei. Rămâne însă o întrebare legată de motivul pentru care Carlson a încercat să deschidă o asemenea discuție. Răspunsul nu ține de vreo pasiune a jurnalistului american licemțiat în istorie la , ci de o strategie a premierului Viktor Orban care dă roade.

În 2023, Ungaria a găzduit American Conservative Political Action Conference, un eveniment major pentru politicienii conservatori din Statele Unite, care nu mai fusese organizat decât o singură dată în Europa. Premierul Viktor Orban a fost invitat să țină un discurs la această conferință americană de la Budapesta.

Cu un an înainte, Viktor Orban fusese invitat la același eveniment, organizat în Texas, unde a fost aplaudat la scena deschisă în timpul unui discurs în care a făcut apel de mai multe ori la „unirea forțelor”. ”Globaliștii se pot duce dracului. Eu am venit în Texas”, a spus Orban. ”Politica nu este suficientă. Acesta este un război cultural. Trebuie să ne revitalizăm biserica, familiile, universitățile și instituțiile comunitare”, a spus Orban.

Ambele conferințe au fost tribune folosite pentru atragerea de capital politic pentru Donald Trump, văzut de atunci ca favorit al republicanilor pentru prezidențialele din acest an din SUA.

Budapesta nu era un oraș străin pentru unii dintre organizatorii și participanții americani la aceste conferințe. În 2019, jurnalistul și scriitorul american Rod Dreher a făcut prima călătorie în Ungaria, pentru a se documenta pentru o carte, o paralelă între fostele regimuri comuniste și cele progresiste de astăzi – ”Cum să nu trăiești în minciună”. A vorbit atunci la o conferință și a fost invitat imediat la o întâlnire privată cu premierul Viktor Orban. Dreher și-a lansat cartea și în România, în urmă cu doi ani, însă șederea sa a fost foarte scurtă. În schimb, a ales să lase Statele Unite pentru Ungaria. Vreme de mai mulți ani, articolele sale din The American Conservative au prezentat o imagine cât se poate de pozitivă a Ungariei lui Viktor Orban.

Dreher a lucrat la Danube Institute, la Budapesta, unde l-a avut șef pe John O’Sullivan,  unul dintre scriitorii de discursuri ai lui Margaret Thatcher, atras și el în cercul creat de Orban.

La universitatea Matei Corvin din Budapesta lucrează mulți profesori din Occident. Unul dintre ei, Rodrigo Ballester, s-a stabilit în Ungaria după 17 ani petrecuți în instituțiile europene de la Bruxelles. Ce îi place în Ungaria? ”Este o țară de patrioți, ceva ce s-a pierdut în Europa de Vest. Oamenii de pe stradă sunt mult mai reținuți și ai o senzație de siguranță mult mai mare decât în Vest”.

Thibaud Gibelin, politolog și eseist francez anti-migratțe, a dorit ca fiul său să se nască în Ungaria. Consideră această țară în care s-a stabilit drept un „laborator politic al Europei”.

Sunt doar câțiva dintre intelectualii vestici care au fost atrași de Ungaria și de politica guvernului Viktor Orban. Conexiunile acestor americani, francezi, spanioli în țările lor de origine fac ca Ungaria și interesele guvernului Orban să fie prezente în redacțiile unor publicații și pe agendele unor conferințe mai importante sau mai puțin importante.

Cele câteva informații despre conservatorii vestici seduși de Ungaria lui Viktor Orban sunt preluate din The European Conservative. Este o publicație înființată în 2023, alături de Brussels Signal. Prima se dorește o variantă europeană a mai vechii reviste The American Conservative și este legată ombilical de Universitatea Matei Corvin și de think tank-ul MCC de la Bruxelles. Toate sunt finanțate de guvernul Ungariei.

Brussels Signal este publicat de Patrick Egan (care a lansat anterior publicații precum Remix News – cea din urmă oferă traduceri în limba engleza din presa conservatoare din Ungaria, Polonia, Slovacia și alte state central și est-europene). Brussels Signal l-a angajat pe jurnalistul britanic Michael Mosbacher, fondatorul publicațiilor The Critic și Standpoint, un susținător al Brexitului.

Lor li se adaugă politologii și jurnaliștii citați anterior. Dar și Tucker Carlson, care a fost la Budapesta de două ori. Prima deplasare, în 2021 (anul în care Viktor Orban a fost invitat la conferința din Texas a coservatorilor americani) a fost un adevărat foc de artificii pentru echipa de PR a premierului Orban. Carlson, atunci vedetă Fox News, si-a transmis emisiunea în prime time din Budapesta. După ce a fost plimbat cu elicopterul pentru a observa granițele cu garduri proaspăt ridicate ale Ungariei, Carlson a vorbit despre politica anti-imigrație a Ungariei, despre apărarea valorilor tradiționale în Ungaria și despre limitarea propagandei LGBT. Carlson a realizat mai multe interviuri cu premierul Viktor Orban și cu siguranță nu s-a simțit singur în Budapesta – a avut mulți colegi de breaslă americani cu care să se întâlnească, mulți dintre ei chiar foști colegi la publicațiile pentru care lucrase anterior. Și cu siguranță că nu a fost necesar ca premierul Orban să-i dea lui Carlson vreo mapă cu scrisori din secolul 17 și să-i vorbească despre creștinarea ungurilor pentru a-i spune că este o „nemulțumire” cu Transilvania .

În 2019, Rudy Giuliani, atunci avocatul personal al președintelui Donald Trump, a început să investigheze dedesubturile afacerilor și înțelegerilor liderilor democrați în Ucraina și Europa de Est, în încercarea de a-l ajuta pe Donald Trump să scape de un impeachment care a plecat de la un avertizor de integritate de origine ucraineana din cadrul Consiliului Național de Securitate. Cartierul general al lui Giuliani a fost la Budapesta, de unde se deplasa la Kiev pentru interviuri cu politicieni și oligarhi ucraineni.

Giuliani a fost un personaj esențial pentru fostul președinte Donald Trump, iar numele lui Tucker Carlson este considerat potențial partener al lui Trump pentru funcția de vicepreședinte, la alegerile din acest an. Este puțin probabilă o asemenea echipă la Casa Alba, însă aducerea ei în discuție este un indicator al influenței pe care Carlson ar putea să o aibă într-o a doua administrație Trump. Ce ar putea însemna pentru Ungaria? Într-un interviu acordat la Budapesta în 2023, Carlson a spus: ”Mă simt foarte jenat si trist că american când văd ce ambasador a trimis Biden aici, cu politicile sale bizare despre sex, încercând să le promoveze în Ungaria fără niciun beneficiu pentru securitatea națională și economia SUA”.

Este mai importantă este o altă afirmație făcută de Carlson la Budapesta, în 2023: ”Ungaria nu hărțuiește pe altcineva. Maghiarii au opinii, guvernul maghiar are opinii și chiar dacă nu ești de acord cu ei, trebuie să recunoști că Ungaria nu își exportă opiniile. Nu dați buzna peste graniță să revendicați teritorii pe care le-ați pierdut după Primul Război Mondial. Asta s-ar putea întâmpla, dar nu se întâmplă acum, oricum. Transilvania e în siguranță în mâinile românilor… deocamdată“.

Iar apoi a urmat încercarea fără succes de a smulge un răspuns de la președintele Vladimir Putin. ”I-ați spus lui Viktor Orban că ar putea revendica o parte din Ucraina? Sunt multe asemenea situații. Multe națiuni… Sunt nemulțumiți din cauza Transilvaniei, după cum bine știți. Multe state sunt nemulțumite de retrasarea granițelor după războaiele din secolul 20”. Vladimir Putin a declarat că nu a i-a spus niciodată lui Viktor Orban că poate revendica teritorii ucrainene.

 

Un fost deputat polonez din opoziția liberală de atunci de la Varșovia declara, în 2019: ”În timpul crizei din Ucraina, Viktor Orban ne-a îndemnat să ocupăm teritorii ucrainene pe care să le împărțim. El visează la schimbarea granițelor in Europa, la fel ca Vladimir Putin (…) Orban este un om periculos și foarte inteligent. Îl știu pe Orban. Este un tip educat, știe limbi străine, știe să se învârtă în cercurile înalte. Nu se poate spune asta despre Jaroslaw Kaczynski. Orban este un politician inteligent. Pentru el este mai simplu, pentru UE este mai complicat”.

În 1989, tânărul Orban primea o scurtă bursă la Universitatea Oxford din partea lui George Soros, acum inamicul numărul unu pentru regimul de la Budapesta. Aici, Orban a fost luat sub aripa profesorului polonez Zbigniew Pełczynski, în jurul căruia gravitau, la finalul anilor 1980, Radoslaw Sikorski (timp de zece ani ministru al Apărării și ministru de Externe al Poloniei), David Cameron sau Boris Johnson (fosti premieri britanici), Timothy Garton Ash (viitor analist al revoluțiilor din 1989 și al transformărilor din fostul lagăr socialist). Profesorul Pełczynski a înființat la Varșovia așa-numitul Colegiu Invizibil, care a pregătit o bună parte dintre liderii Poloniei de după 1989. Puțin mai contează acum că Universitatea Oxford a șters numele lui Viktor Orban din lista liderilor educați aici; premierul Ungariei a învățat bine să-și creeze rețele de relații de care să beneficieze ulterior.

În noiembrie 2009, cu jumătate de an înainte ca Orban să preia guvernarea la Budapesta doi emisari ai săi au avut o discuție la Moscova, în Piața Lubianka, la sediul FSB. Vizita a rămas secretă mult timp și cei doi nu au oferit niciodată detalii. Ulterior, Orban i-a pus Rusiei pe tavă întregul sector al energiei nucleare din Ungaria și acum îi asigură un cap de pod în UE. Apoi, Viktor Orban s-a întrecut în subvenții de stat pentru a atrage investițiile marilor constructori auto din Germania. Acum, Orban a deschis calea pentru o mare investiție chineză în viitorul industriei auto – baterii pentru vehiculele electrice – nesocotind avertismentele venite de a Bruxelles și de la guvernele vestice si permițând Beijingului să evite potențiale măsuri protecționiste producând chiar în UE. Apoi, Orban a creat un creuzet ultraconservator multinațional, finanțează publicații în limba engleză, mizează pe revenirea lui Donald Trump la Casa Albă și oferă tot sprijinul campaniei lui Trump. Premierul Ungariei știe o lecție importantă: marilor puteri le dai și abia apoi le ceri.

Ce poate să ceară Viktor Orban? Amintitul Rod Dreher spune că ”Ungaria este binecuvântată cu o conducere care este inteligentă și agresivă în apărarea țării și a intereselor sale”. Din 2010, anul revenirii la putere, și până acum, Orban a demonstrat că are o viziune strategică, fie ea și una riscantă. La București, proiectul de țară pare să se limiteze la ”câmpul tactic” al răfuielilor interne.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 25

69 de Comentarii

 1. Apreciez acesta excelenta sinteza. Este clar ca in Ungaria condusa de Orban jaful „legal” numit Rosia Montana nu ar fi putut avea loc. Aici este pericolul. Mare nemultumirea. Nu este o problema etnica.

 2. Ce va fi se stie! Se stie ca Rusia va cuceri Romania intr-o singura noapte si ca Ungaria va pune ghearele pe Transilvania. Intrebarea care se pune e daca exista suficienti crestini autentici in tara asta pentru a diminua mania lui Dumnezeu asupra poporului roman, pentru a permite un rau mai mic?

 3. Io fi promis Orban Viktor ca-l face Primar pe Tucker Carlson ( nume unguresc ?? ) peste clujeni ??

 4. E clar ca buna ziua. Lacheul lui Putin, Orban, a discutat, si nu o singură dată, despre Transilvania. Dar nu numai atât. Exibitionismul sau respingător il demasca pe deplin. Ar vrea Orban, ca si stăpânitorii politici de alta dată ai Ardealului, sa ia bogățiile si sa aduca un rau istoric nemăsurat, ajutatat de Hoarda krmelineza. Caci Ungaria e singura tara Europeana in care lucrurile se petrec ca si cum ar impinge-o diavolul sa-si piarda cumpatul si chibzuinta. E clar si chiar mai mult decat clar: lipsa de chibzuinta se transformă, acum, in obstinatie, obstinatia, in insolenta, insolenta, in sfidare, sfidarea, in pofta clinică de Ardeal. Magnații unguri s-au inrudit cu cei austrieci si germani si totuși ungurii sunt de o cu totul alta plamada. Toxica! Asiatică! De aceea, Ungaria kremlinezului Orban poate fi considerată butoiul cu pulbere al UE. Se vede si din Sputnik, ca Orban, dupa fiecare „cină cea de taina” cu teroristul Putin si dupa intoarcerea in Buda cu Pesta, recade direct in sălbăticie asiatică. Si tocmai de aceea, infestat de putinism belicos, merita sa fie considerat gloaba troiana in sanul Occidentului. Neindoielnic, orice popor care se intovaraseste cu Rusia navalitoare, sadica si asasina, devine o natiune cu o psihologie imperialista tiranica. Dar sa nu uitam ca muscalii si maghiarii provin dintr-o Hoarda Nepereche. Intrebarea lui Tucker nu a fost deloc intamplatoare. Întrebarea a fost clocita in laboratorul Budei din Piața Roșcată.

 5. Mai ducumentați-vã.Proiectul Paks II a pornit pe timpul lui Gyurcsány, care a avut relatív mai mult ca excelente cu Putin, primindu-l la el acasã si dãruindu-i un câine de rasã( al cãrui nume nu- l scriu, cã pe româneste sunã cam obscen). D-na Klára Dobrev, fiind pe jumãtate bulgarã si descendenta cãlãului lui Kádár, Antal Apró, a învãțat perfect rusa, astfel comunicarea a fost perfectã într-o asa intimitate. Omisiunile cu bunã stiințã, sau pur si simplu ignoranța fac, ca seriozitatea articolului sã fie dubioasã…

 6. Nu vad ce este rau ca Orbanul unguresc are pretentii.Chiar si pentru Transilvania.Omenirea civilizata democratica are la dispozitie doua metode,
  1-referendumul popularesc la care castiga si Trancarpatia ungureasca si Transilvania ca majoritatea ROMANILOR din Transilvania s-au saturat de sudistii ciolaci si bratieni basisti iar ungurii din Transnistria nu sunt absolut deloc ca romanii din Ucraina iubitori de suedeze ucrainiene.
  Eu zic sa nu mai faceti prafuri mediatice pe aceasta problema ca se va urgenta Ungaria Mare,chiar si Austroungaria daca se baga si fostele teritorii din Yugoslavia in seama.
  2-democratizarea tip Kosovo,vin amerlocii si le dau si Transilvania si Transcarpatica.

 7. Adică Rusia își anexează teritoriile istorice și Ungurii care au venit,au subjugat și ucis românii majoritari acasă la ei și a rupt TRANSILVANIA CARE ERA PAN LA TISA,di a înapoiat.o mai mica să vina cu pretenții.😡😡😡😡😡.pai daca se simt neîndreptățiți sa vina să-și ia Transilvania înapoi dar să considere că poate fi și un drum fără întoarcere pentru cine îndrăznește să ne mai calce TERITORIILE.

 8. „Regele Charles” are cancer.

  Sursele familiei regale ne spun că adevaratul Charles era deja mort la momentul învestirii sale in persoana acestui actoras pus de Chabala.
  Acesta a fost pus în scenă satanic la șase luni, șase săptămâni și șase zile după uciderea falsei regine Elisabeta, si ea executata pentru canibalism odata cu Charles.
  Un anunț oficial al morții sale, a falsului Charles ( bolnav de cancer – arestat ), este așteptat în curând.
  Prințesa Anne va deveni apoi monarhul britanic de facto, acționând ca regentă pentru fiul în vârstă de 10 ani al Prințului Williams, George.
  Anne este o persoană bună care lucrează cu pălăriile albe de ceva vreme.

  Interviul Tucker Carlson luat președintelui rus Vladimir Putin.

  Interviul a fost vizionat de peste 150 de milioane de ori pe X (cunoscut anterior ca Twitter).
  Sursele noastre senior CIA ne spun, de asemenea, că comandantul șef al SUA, Donald Trump original nu clona, se afla în Rusia la momentul interviului.
  Nu poate exista nicio îndoială că interviul lui Putin a fost menit să submineze ani de propagandă intensă anti-rusă în Occident.
  Aceasta înseamnă că armata SUA și Rusia au convenit să formeze o alianță.
  Acum, agenția de presă rusă Tass raportează că câteva zeci de agenții de presă din întreaga lume vor să-l intervieveze pe Putin, arătând clar că campania de demonizare a Rusiei se încheie.

 9. Va cam duceti dupa fenta! Carlson nu e nici prost, nici vandut, e doar un jurnalist smecheras. A vrut sa incerce cat de revisionist e Putin si-a aflat ca nu-i! Din contra, interviul a aratat un Putin extrem de axat pe ortodoxie, adica „nem mogyor”! Absolut nimic din interviu nu a aratat ca ar avea ceva cu Romania. Din contra, a subliniat ca Ucraina ar detine teritorii romanesti.

 10. AS vrea sa VAD ca se raSCOALA unuu’ dintre Tembelii IGNARI de Istoria ROMANILOR care se DAU Politicieni si Oameni de STAT Degeaba, si il INVITA pe BUOUU’ CRETIN Sluga Pressacka IN ROMANIA si sa aiba o Discutie CLARA da’ in Schimb DURA cu Magaruu’ de Carlson TUCA’Na’Glava la mai MULTE TVs simultan …

 11. De’o vom tine tot cu „Miorita, lae” … tot la stana ramane’vom .
  „Nu ne prabusim nici de numarul dusmanului nici de armamentul lui, boala o avem in suflet, e o epidemie infricosata de meningita morala” / Octavian Goga, 1916.

 12. …Amintitul Rod Dreher spune că ”Ungaria este binecuvântată cu o conducere care este inteligentă și agresivă în apărarea țării și a intereselor sale”….

  Hai sa facem si noi la fel ca ungurii. „Deocamdata” avem o conducere proasta si atunci trebuie sa o schimbam! Avem o conducere proasta si tradatoare care este contrara intereselor Romaniei.

  Nu avem nevoie de politicieni. Prostia lor ne umileste ca tara pe plan international. Dupa doua decenii de politicieni prosti si tradatori, Romania este inca in picioare tinuta de oameni care-si fac treaba cu profesionalism…din ce in ce mai putini. Este timpul ca oamenii astia sa ia conducerea tarii!

 13. much ado about nothing…’hai sa vorbim degeaba ca tot stam de pomana,cam asta e titlul interviului’
  Daca Stalin,care avea cultura istorica,nu era un neispravit ca piticul de gradina …a dat Transilvania inapoi romsanilor si s-a sters cu diktatul de la Viena la tuhas

 14. Stimate emeric, sunt forte curios, când s-au întâmplat cele relatate de D-vs? Dupã umilele mele cunostințe, împãrtãsite si de Dan Alexe, românii s- au asezat dupã venirea noastrã în bazinul Carpatin. S-au v-ați ascuns timp de vreo 800- 900 de ani si apoi hopa Miticã! ați rãsãrit din sânul lui Zamolxe…sis.

 15. România are o clasă politică mizeră, trădătoare a căror interese nu corespund cu țară și cetățeanul ,iar Orban știe ce nulități in materie de diplomație avem ,speculează la Maxim, avem ocazia in 20024,să stârpim prin vot aceste cancere alogene ,care au jefuit țara,punând un om patriotic ,cu drag de țara ,care sa ne reprezinte interesele

 16. In interviu OUTIN a batut saua sa priceapa iapa
  daca martoaga romana insa nu pricepe (pentru ca e proasta!)
  atunci sa stie ca dupa cum russnacii ne-au dat TRANSILVANIA luata sub semnatura de unguri de la regele Ferdinand … odata cu „intoarcearea armeleor” prin STALIN !
  La fel in viitor unguri o pot reprimii de la rusi FARA CA NOI sa piutem cere ajutor … americanilor lui TRUMP care vor sigur veni !

  Deci e va doar spun atentie la cat de „loiali” sunteti unor BIDENISTI oricum decazuti curand post-electoral din drepturi imperiale … si … unor americani trumpist-republican avand de platit-inapoie unel servicii ungurilor decat romanilor !

  De ce spun asta … ?
  Pentru ca desi acum totul e OK … e vizibil orizontul si el nu arat bine ! (prea aveti ouale-n acelasi cos … DIVERSIFICATI , chiar si subteran 😉 … mai mult ! )

  IQ=?
  😉

  TRUMP vineeee … (e o lege a naturii cum-ca un PROPHET REAL nu poate pierde un PARIU taman pe …viitor ! MAGA ! 😉

 17. Te -ai cam invartit in jurul subiectului. Penibil !
  Carlson, amic-influenser al ungurilor a pus problema Transilvaniei direct, doar prostii n-au inteles unde bate ! Si , de data asta, Putin a fost corect sau poate nu a vrut sa deschida un alt front.
  Oricum – daca nu stii- lobby-ul maghiar e in continuare puternic in America, prin anii 90 aveau un senator evreu-maghiar care ne tot dadea lectii. Plus unu in Camera Reprezentatilor – Wass, fiul unui criminal de razboi transilvanean- mai putin vocal public atunci … Li s-a parut oportun in imprejurarile actuale sa relanseze problema. Referindu-se in trasarea noilor frontiere- nu la Verssailles ci la granitele din …1655 !?
  Chiar asa, tu pe ce lume traiesti ?

 18. Presa spune ce e plătită să spună. Jurnalistul ăsta a făcut același lucru. A fost disperat să ia acest interviu și pentru asta a trebuit să respecte cerințele lui Putin. Putin i-a cerut să întrebe de Transilvania și apoi l-a lăsat în ofsaid. Carlson a fost, după părerea mea penibil . Scopurile lui au fost propria notorietatea, banii și voturi pentru Trump.

 19. O Transilvanie anexata de Ungaria este o misiune imposibila: 0,9 mil hunguri (asezati in centrul tarii) si 6 mil de romani???!!!
  Victor Orban viseaza cai verzi pe pereti.
  Desi propaganda ungara si-a facut destui adepti etnici romani transilvaneni care au pus botul si sunt favorabili anexarii si revenirii in postura de slugi la unguri, majoritatea sanatoasa a transilvanenilor nu accepta asa ceva. Acestia sunt cei multi si constienti ca o Transilvanie ungureasca inseamna deznationalizare si postura de unter menschen in patria hungureasca.
  Ungurul latra si se zbate atat de vehement ca vrea Transilvania din cauza ca ne-a gasit slabi in acesti 34 de ani blestemati de cand am facut marea prostie din Dec 1989……[Rumburak]

 20. INTREB:
  – E adevarat ca daca spre deosebire de unguri care-au luptat cu rusii pana-n panzele albe
  noi nu intorceam armele la 23 august si muream pentru rusi si pamant …STALIN nu le lua, deja semnata in tratat de cedare de teritorii , TRANSILVANIE
  si ne-o re-dadea noua (desi dupa acte si semnaturi proprii chiar: NU MAI ERA A NOASTRA!)
  Noi nu o aveam azi si unguri o aveau cu tratat si semnatura regal de cedare ?

  Intreb pentru … ca ca … om inteligent stiu cum gandes si yankeii si rusii …
  Va spun un secret …
  -Rusii-s mai degraba dispusi sa „comploteze” cu noi pentru ca ne au mai aproape decat pe unguri (suntem si ortodocsi fata de catolicii mahiari) si … spre deosebire de unguri … noi romanii ne-am ajutat in istorie c rusii
  am avut si dovada de lipsa de FANATISM (fata de unguri) sa intoarcem armele devenindu-le aliati cand am vazut ca nu-i putem invinge !

  Ungurii au lasat un GUST AMAR si neincredere la MOSCOVA !
  Prin faptul ca-s NATIONALIST FANATICI = puteau si ei intoarce armele intr-un „23 august” al lor insa
  cultura si traditia lor nationalist-fanatica nu-i lasa !
  La fel in 1956 = s-au rasculat impotriva rusilor desi stiau ca pierd ! 😀

  Va asigur ca RUSII doar din prostia romanilor vor ajunge sa faca ce nu le place
  o UNGARIE MAI MARE si mai , in timp, ostila lor !

  ROMANIA a fost mereu politic „elastica” … sper ca sub armele americane la noi azi … 😐 … sa nu ne
  uita traditia de popor dispus la COMPROMISURI care n-a salvat si INTREGIT ..ISTORIC !
  ❤️❤️❤️🎶
  [PUTIN a fost gentil cu noi romanii in interviu ! Orice inteligent a vazut ca putea marsa chiar si discret pe „problema transilvana” mai ales ca STALIN a incalcat un TRATAT semnat de romani cand ne-a re-dato inapoie , desi cu acte nu mai era a noastra ! daca asta nu-i GEST RUSS de impaciuire cu vecinii vlahi … ce-i ? ]
  IQ=?
  😉

 21. tucker e oricum in „echipa castigatoare”
  aia care face bani
  si a aflat de la bursa
  ca din subiectu „transilvania” se pot face bani!

 22. Ce zici de :

  „mishteuax (3301)😎😎😎🤣 spune:
  13 FEB. 2024 LA 17:46”

  e adevarat ca dupa 1956… rusii au niste idei fixe relativ la comportamentul de sharpe, unguresc-CATOLIC si dupa „23 august” cred inca in ORTODOXISMUL roman 😉 ?

 23. Pana si Sosoaca si Simion pot da oricand Transilvania ungurilor,ca doar sunt pro-rusi, nu? Ei sustin Rusia asa cum si Orban.Dar trolii hauristi nu s-au prins.

 24. Orban e tare ca untul la soare…s-a ratzoit ca el nu semneaza ajutorul UE pentru Ucraina si s-a razgandit in 5 min…o hahalera..

 25. Stalin a gresit cand a dat Transilvania Romaniei in 1945…Rumunii nu o meritau….Au meritat – o doar in perioada 1945…1990….Rumunii ar trebui sa migreze in SUA…ar fi mai simplu decat sa aduca SUA aici.

 26. Mai trântim odată opinca pe parlamentul de la Budapesta ,dacă îi mănâncă în jur

 27. conducerea romaniei este preocupata de …securitatea la marea neagra cum spune johansky de cite ori are micrafonul…la fel ca toti cetasii lui…poporul analfabet romanesc ii asculta si aproba politica …despre victor orban ….as fi mindru daca as fi ungur..

 28. @Elena Popa spune:
  13 feb. 2024 la 17:40

  „Presa spune ce e plătită să spună.”
  Corect, de asta trebuie citita toata presa si nu doar cea platita/comandata de SUA. De asta trebuie ascultate partil dintr-un conflict si nu doar o parte.
  Azi in privinta Ucrainei este o spalare pe creier si manipulare mai ceva de facea Ceasca in Romania.
  Ai remarcat ca in cazul Ucrainei azi nu se discuta de lovitura de stat din 2014, Maidan? Ai observat ca se evita anchetare actului terorist privind N.S.?
  Ni se serveste doar cea ce considera CIA/adm. SUA, CE ca trebuie sa stim. Si ni se spune ca asa vom fi informati corect. Sau manipulati „corect”.

 29. V-ați pus vreo secundă problema că ar fi putut fi o confuzie a lui Tuckson și a spus Transilvania în loc de Transcarpatia? Contextul discuției era despre războiul din Ucraina si despre revendicări ale ungurilor privind teritorii din Ucraina și nu de la alți vecini. E doar o părere. (Dacă am avea ceva oameni politici, diplomati, ministru de externe, ambasadori etc în țara asta cred că n-ar fi deloc complicat a lua contact într-un mod sau altul cu jurnalistul american și a-l ruga să clarifice ce-a vrut să spună atunci cu „Transilvania” – regiune a unui stat NATO aliat al SUA și dacă nu cumva face o confuzie? Și-atunci poate ne-am lămuri și noi și n-am mai dezbate subiecte ivite din greșeală..
  (E doar o părere)

 30. tucker carlson e un sarlatan pe care poti sa-l platesti pentru a-ti face galerie.
  foloseste 1 milion de cuvinte vagi pentru a nu zice albi: „majoritatea tacuta”, „fondatorii”, „oamenii din suburbii” etc.
  da, sarlatanilor astora platiti de orban le place ca nu sunt negri. dar nu vor recunoaste niciodata asta.
  ba mai mult, vor spune ca pot veni o infinitate de arabi si negri. doar s-o faca legal.
  apa de ploaie

 31. (I) Gresit de la un capat la altul, @Marchievici, draga! SUA NU RATIFICA TRATATUL DE LA VERSAILLES, de dupa WW1 si, deci, nici SOCIETATEA NATIUNILOR. Toata viata politica europeana anterioara si ulterioara WW1 e redusa, dupa ele, la o pantomima: Europa conteaza NUMAI ca LOC DE PLACERE (French CAN-CAN), si fiindca-n ea locuiesc si americani (la Paris, viitoarea „generatie pierduta” a Gertrudei Stein). La PARIS, si repet, Marchievici (ori, francezii sunt printre colonizatorii actualelor SUA, si La Fayette al lui Ludovic al XVI lea era FRANCEZ), NU LA BUCURESTI ori în alta parte, în Transilvania, de pilda, care nu-i intereseaza decât drept cadru LEGENDAR, tara lui DRACULA si babelor Iaga-vrajioare. În AFACEREA OPTANTILOR, asadar, ROMÂNIA N-ARE ALTA SOLUTIE JURIDICA DECÂT DE-A CUMPARA TRANSILVANIA (C-UN TREN DE ZECI DE VAGOANE DE AUR). Si FARA URSS, adica fara STALIN, România ar fi ramas fara Transilvania si dupa WW2, din cauza lui Antonescu, „ordon, treceti Prutul!”. De-aia atitudinea actuala a guvernantilor „români” si este o TRADARE DE TARA: ROMANIA N-ARE NICI UN INTERES LA, NICI UN ALIAT in SUA. Aliatii ei traditionali sunt FRANTA (lui de Gaulle, NU actuala, SOCIALISTA), si la RASARIT, FEDERATIA RUSA. Mai ales ca NASTASE ADRIAN si complicii au „RESTITUIT” patrimoniul istoric al provinciei, stapânilor ei de pâna la 1918, prin asa-zisa „lege” a „restituirilor” pe care NICI UN TRADATOR SOCIALIST, si repet, SOCIALIST, al ROMÂNIEI n-are s-o abroge, fiindca votata de SOCIALISTI. NU DE COMUNISTI, care au vegheat, dupa 1945, la integritatea tarii, de SOCIALISTI).

 32. (II) : Nu te lua de Carlson, si nici de Orban, fiindca primul e AMERICAN (ori, SUA NU RECUNOSC TRANSILVANIA ROMANEASCA), si UNGURII N-AU NICI O „LEGE A RESTITUIRILOR”. Ia-te de CORUPTII de NASTASE ADRIAN SI COMPLICII, de condamnat la-nchisoare pe viata, sa crape-n umezeala unei celule, si de Cicciolinele succesive de la Palatul Victoria de dupa 1989. ps cine nu stie de Cicciolina, al carei program politic e, de altfel, al Comisiei Europene de astazi, n-are decât s-o caute, fiindca celebra.

 33. @Dana Lecse:nu cunosti istorie nici de doi bani,iar Dan Alexe este un noname,iudeu plecat din Romania,dar nu in tara religiei sale ci ascuns prin Belgia, si care isi jigneste permanent tara in care s-a nascut si care i-a omenit parintii.
  La fel ca maghiarii, si bulgarii, alti turanici la origine, cu turbane,halate si steaguri de lupta cu coada de cal, sustin ca nu erau romani cand au invadat ei Balcani,cu 400 de ani inaintea maghiarilor.
  Asta e marele ‘mister’si arata cat de neserioase sunt istoriile maghiara si bulgara,toti cronicarii bizantini vorbesc (de la impartirea Imperiului roman,in urma victoriei crestinismuluiin imperiul Latin(Roma) si Imperiul Grec(Bizant) despre latinii sau vlahii din peninsula Balcanica,Panonia si muntii Carpati y compris muntii Tatra in Polonia (Zakopane e oras romanesc ,putina lume stie )

  Vlahii sau refuzat impartirea imperiului si limba greaca si au trait cum au putut impotriva tuturor:greci,slavi/sarbi,maghiari sau bulgari fiind azi mai numerosi decat oricare din aceste popoare
  Oare de ce?:)))
  Ca nu va tine propaganda nici turanica,nici greaca care nu recunosc aromanii -35% din grecii actuali,etc
  in afara grecilor restul sunt popoare nomade la origine si nu au nici macar bunul simt sa recunoasca ca sunt azi pe pamanturile altora

 34. „O Transilvanie anexata de Ungaria este o misiune imposibila”
  Ca bastinas, ai dreptate: 1) Nu mai exista Transilvanie. 2)Exista doar o fosta parte a Bazinului Carpatic, unde mai supravietuiesc unguri. 3) Inca nici un popor n-a reusit sa coexiste cu fauna accidental insamantata de catre Batu can, fauna care este incapabila sa traieasca in limitele unui stat organizat, doar in haite, clanuri, bande, etc.

 35. Articol f.f.f.f. bun. Pentru simplul fapt ca ne trezeste din betie. Din betia care a condus la actiunea „Colectiv” si 30 August . Din betia in care ne-a tinut SRI-ul (toti sefii au fost si sunt ardeleni cu „bune”colaborari cu ungurii) care ne-a susurat in urechi constant prietenia cu UDMR-ul. Si aici am ajuns :”nu-i da nas lui Ivan ca se suie pe divan” spune o veche zicala. Da, le-am dat nas ungurilor fara sa ne gandim ca ei au certa agenda dubla. Am mai spus-o aici : serviciul secret ungar cheltuie 1,2 miliarde anual pentru propaganda indeosebi in SUA si la Bruxelles(in randul „tehnocratilor”) dar si pentru recrutari de agenti de origine romana in Transilvania si la Bucuresti. Uriasa greseala i s-a dat nas UDMR-ului ! Avantaje peste avantaje lucru care i-a ajutat in proliferarea agendei lor duble. In acelasi timp statul ungar a lucrat masiv la ” brandul de tara” al Romaniei denigrandu-ne peste tot. Oriunde si oricand. Extrem de insistent si pe la spate calomniaza poporul roman, insulta in ascuns sadind indoiala. Habar nu avem! Surpriza ne va lovi si ne vom uita ca vitelul la poarta noua(lumea care se creaza acum). Mentionarea Transilvaniei in interviu ca si Shengenul nu sunt intamplatoare si vor urma si altele curand….

 36. Pentru 16.03: Din pacate ce e stabilit asa o sa fie. Sansa de schimbare a ce o sa fie nu exista. La cat rau fac acum romanii semenilor lor parca isi merita soarta ce le este pecetluita. Poate doar asa se mai primenesc popoarele…

 37. Carlson e un AGHENT CIA CARE ARE ROLUL SI E CAPABIL SA SABOTEZE DIN INTERIOR PSEUDO SUVERANISTII,PSEUDO CONSERVATORI DE SORGINTE NEOCOMUNISTA ,CA NIMENI ALTUL,EL VEDE SI STIE BINE LA FEL CA TOTI CEI CARE COMANDA AMERICA,, că Românii sant umani,inteligenți ,iubesc ,pacea ,libertatea și echilibrul și pot fi periculoși di temerari daca este necesar și unicii in regiune cu luciditate ,coerenta și rațiunea bunelor intenții.Faca ei au interese in regiune nu pot decât să ne susțină.

 38. Apoi Toni Bala Lego, asta-i baiu, no! Cã adevãrații cãrturari ai Romaniei ( adicã Imperiul Roman de Rãsãrit), n-au auzit de vlahi, numai la sud de Dunãre. Chiar intrã în istorie, potrivit cronicilor lor, prin 978 d.Hr.ca tâlhari si ucigasi. Asa au început, asa vor termina piesa. Amin.

 39. @Dana Lecse:saraca de tine te deplang ,’par lung, minte scurta’ mars in Macaristan

 40. @DUDU2 Subscriu.

  @mishteaux „Ungurii au lasat un GUST AMAR si neincredere la MOSCOVA !
  Prin faptul ca-s NATIONALIST FANATICI = puteau si ei intoarce armele intr-un „23 august” al lor insa
  cultura si traditia lor nationalist-fanatica nu-i lasa !
  La fel in 1956 = s-au rasculat impotriva rusilor desi stiau ca pierd ! 😀” Au pierdut local dar au castigat global, nasha? Nici ungurii nu i au la corazon. Subtile observatiunile tale „alesule”!

 41. @ „Aloe Vera”, 13 feb. 2024 la 16:43
  „-„Nu ne prabusim nici de numarul dusmanului nici de armamentul lui, boala o avem in suflet, e o epidemie infricosata de meningita morala” / Octavian Goga, 1916″…
  Ai uitat să menționezi contextul istoric, ce pentru valahii ignoranți nu se distinge dintre rîndurile de-mai-sus ale trădătorului makidon Goga, fugit din Transilvania la Bukale: LAȘITATEA GENERALIZATĂ A OPINCARILOR – care au intrat în Transilvania austro-ungară FĂRĂ DECLARAȚIE DE RĂZBOI, PRIN SUPRINDERE, împușcînd de la adăpostul întunericului nopții (atacul, sub conducerea criminalului de război oltean Ion Antonescu, același Kondukător din WW2) grănicerii români ardeleni din pichetele de graniță austro-ungare, Rregatu’ nevolnik a’ Rro’ fiind ALIAT la acel moment cu Austro-Ungaria, de care s-a folosit ca protector major, timp de 2 ani, în plin război european, ca să aibă liniște! – care DUPE DOUĂ SĂPTĂMÎNI fugeau deja-‘napoi mîncînd-pămîntu’, la bordeili lor cu kapre… Dupe 2 ani de „neutralitate” sub aripioara Vienei, a trădat-o în favoarea „Antantei” (în secret, în vila nemernicului brătian, nu în șParlament!), apoi in noiembrie 1917 a capitulat provocînd furia celor din „Antantă” pentru pacea separată, apoi în decembrie 1918 cînd Germania și Austro-Ungaria au capitulat trădate de băncile tikiate, le-a „declarat razboi”, iarăși-și-din-nou! HAHAHA! Țirkus Balkanikus! Așa s-a făurit Rrromînika Marrre, capitulardă: kado de la masonii franțuzi!

 42. Ni se aruncă o nadă cu pierderea Ardealului , ca să nu observăm că încet încet ne pierdem și restul Țării prin înlocuirea românilor siliți, chiar dacă nu prin ordine, ci mânați peste granițe din lipsă de locuri de muncă și de un trai decent, deși am a fi avut tot ce ne trebuie pentru asta dacă nu înstrăinau alogenii din țară, celor dinafară, toate bogățiile, toate industriile, de la petrol, gaze, mine, energie, până la ape minerale și au permis și permit în continuare încetățenirea în masă a unor alte neamuri pe pământul strămoșesc !
  Culmea trădării este că și peste jumătate din teritoriul agricol al României nu ne mai aparține nouă ci unor străini de neam și Țară !
  Cel puțin ungurii au drepturi istorice, mai mult sau mai puțin justificate ca să tânjească după Ardeal, dar ce ne facem cu ceilalți , puzderie , care vin, unii e drept ca să muncească, alții doar să (ne) jefuiască.
  Primii mulțumindu-se cu ceva bănuți, oricum mai mulți decât prin țările lor sărace, alții construindu-și din timp cartiere rezidențiale de unde vor sfida, insulta și la nevoie acuza de binecunoscutul , mai mult lor, decât nouă, antisemitism !
  P.S.
  La un moment dat Putin îi spune lui Tucker că a fost de partea sârbilor în criminalul act terorist al SUA de bombardare a Iugoslaviei, deoarece sunt un popor ortodox , ca și ei. Și ca și noi. Și ca și grecii sau bulgarii ! Vă spune asta ceva ? 😎
  Ce au făcut americanii în fosta Jugoslavie ? Un Kosovo, pe locul cunoscut a fi leagănul ortodoxiei acestui brav popor !
  Dar noi îi tot dăm cu rusofobia ce ne-a intrat în oase atunci când rușii erau conduși vrei nu vrei, doar de ei, cei mișei , de care Putin , la fel ca Ceaușescu, a reușit să se descotorosească !!
  Cel de-al doilea a plătit cu viața, primul e încă în ea !

 43. @Radu Humor
  1.proiectu „Jidanistanu Mare”
  2. nu mai pomeni de putin si de ceausescu
  o vreme:
  -71 de ani e o varsta crtica!

 44. „Subtile observatiunile tale „alesule”!”

  „subtile” sau straniu 😛 -> destepte 🙁 ?

 45. Cei mai mulți au sãrit, ca rãțoiu la muce…nick,vãzând titlul. Transilvania, vai tulai! Mamã, mamã! Ardealu sfânt, în care s-a format naţia si neamu! E în pericol permanent. Ați cam utat, cã în august 1916 ați pornit un rãzboi de cucerire, care în príma fazã a esuat lamentabil. Dar antanta a fost gentilomã. A trecut peste condițiile impuse în prealabil. ( nesemnarea de pace separatã cu Puterile Centrale) si v- a recunoscut ” meritele”. Propaganda secularã vorbeste de reîntregire. Rusii actual, fac la fel: peste granițã sunt ” frații nostrii”, sã- i eliberãm. Deci România a avut dreptul sã încalce status quo-ul, rusii niet. Înainte de alakul miselesc încã prin 1914, ministrul de externe rus Samsonov a trecut graniţa la Predeal, însoțit de colegul regãțean si a deplãns soarta românilor din Monarhie. De parcã cei din Besarabia avau mai multe drepturi. Ce ipocrizie! În Europa aceea, antibelicã. copii occitani erau pedepsiți dacã vorbeau între ei liba maternã. Administrația austro-ungarã utiliza 14 limbi sã ajungã la toţi cetãțenii statului, de la vlãdicã la opincã. În Regatul Maghiar erau mai multe scoli românesti, ca ìn Regatul României. Când s-a încercat introducerea predãrii limbii maghiare în scolile confesionale, prin facilitãți acordate, iredentistii români au sãrit ca árai, si de atunci tot se mintegy despre maghiarizare forțatã. Sasii au trãit 800 în sânul Ardealului, dar statul român i-a nimicit în cca 80. A mai rãmas unu, sã vã fericeascã. Acum s-au împlinit 800 de yni de la diploma régebbi Andrei I., care dã autonómia sasilor colonizați. Un document unic în istoria Europei, la acea vreme! Dar voi deja ați început invazia indelungatã, ne luatã în seamã de contemporani, care a schimbat destinul acestor meleaguri, odinioarã civilizate…Exact ce se întâmplã azi la granițrle UE

 46. Încă n-ați înțeles că Occidentul nu este cu noi românii și nu susține legitimitatea granițelor României?

 47. La Budapesta prin Universității lucrează nume mari ale istoriografiei internaționale de astăzi , la noi lucrează Frank Timiș cu subordonații din SIE , Isarescu care nu vrea sa cumpere aur românesc că pute , cu tot felul de pensionari speciali gata la nevoie să înfrunte pentru Romania orice privațiune și să-i vândă și cenușă din vatra românească . E altceva , când iubești și vrei sa mori pe brazda , și altceva când iubești brazda altuia și te faci capra sa Paști acolo ! Nu dragilor ?

 48. Din partea unui hungur limitat la capa ca tine nici nu m-as fio asteptat la o gandire logica.
  -1 ,,Nu mai exista Transilvanie”? Atunci de ce tot latra Victor Orban ca vrea Transilvania si umbla cu harta ei la gat? Latra ptr ceva ce nu exista?
  -2 Batu Kan le-a insamantat pe hunguroaicele voastre, cand a batut Ungaria de a rupt-o iar regele de atunci a fugit pana iintr-o insula greceasca sa nu puna Batu laba pe el si sa faca toba din pielea lui. Romanii convietuiesc foarte pasnic si frumos cu orice alte etnii: lipoveni, haholi, turci, tatari, sarbi, armeni. Dar toti acestia nu sunt niste suine jegoase si trufase ca unele sc@rbe increzute si extremiste din etnia ta.
  Aia de la @18:47 este o postare jignitoare ptr toti romanii, lipsita de cel mai elementar bun simt. Demonstreaza ce suin nesimtit esti……[Rumburak]

 49. Probabil a primit o scrisorica de la Orban pentru a-l baga la inaintare cu toate pretentiile sale. A fost cel mai mare eveniment media de pe glob din acesti ultimi ani si un miliard de oameni au auzit iar Orban a stiut sa profite. Noroc ca Putin care este injurat de conducatorii romani (exceptie Sosoaca) l-a corectat pe Carlson si a dres situatia amintind si de teritoriile Romaniei care sunt ocupate de Ucraina.

 50. Intrebarea corectă ar fi de CE ARE ROMÎNU CU TRANSILVANIA,. Doar evident cine are minime cunoștințe istorice știe că la fel ca basarabia ,nici transilvania nu e rămînt romînesc.. O mie de ani de istorie și administrare maghiară democratică sunt greu de șters,..Iar felul ticălos in care a fost atribuit romîniei , clar ar da explicație pentru un război..

 51. „Americanii”au avut o treabă cu România la Conferința de Pace de la Paris din cauză că aveau proiectul unei anume „republici” care cuprindea Maramureșul,Galiția,Bucovina,Basarabia ș.a.,cu capitala la Lemberg(Lwov)…a cui trebuia să fie „țara”aia nouă,oare? dar n-a fost să fie-și nu se uită,nu se iartă…apoi,să nu uităm că mulți(dacă nu toți)dintre urmașii bieților prigoniți cominternișt-de pildă,Louis Gibarti(care era numele lui real,oare? Sandor și mai cum,că am uitat?)trăiesc în SUA,n-a reușit nimeni să le facă nimic-probabil acești urmași sunt cei pe care-i numește autorul articolului ca fiind amorezați de Orban și de Ungaria(mai ales că acolo se pot strânge în jurul nemuritoarei flăcărui neomarxiste în cuibușorul lui Georg Lukacs-arde ea mai discret,dar nu s-a stins,dovadă un autor de constituție ultra-conservatoare ce cobora mai-an pe burlan,de la o nevinovată petrecere și care a rămas totuși a dirigui prin politică pe la Budapesta;sau un anume „călugăr” ce înființa orfelinate și prin România,care a dispărut discret…dar uite că izbucnește în altă parte și când nu te aștepți un alt scandal de pedofilie,soldat cu o demisie…cuibușorul cominternist se reface ușor…nu numai vedete politice „americane”s-au strâns acolo,ci și „rusești”;care-o fi numitorul comun? PS.Nu pot uita ce îmi povestea o rudă apropiată că,în timp ce americanii îl RUGAU pe Horthy să iasă din alianța cu nemții,pe noi ne bombardau în toată regula…am și acum o fotocopie (cu „patina timpului”)dintr-un mare cotidian american cu fierbintea rugăminte,mi-a lăsat-o acest unchi…apoi…cercetați arhivele,să vedeți care au fost cauzele pentru care armata română nu a putut rechiziționa/recupera mai nimic ca să compenseze pagubele după primul război…toate deveniseră „americane” peste noapte…

 52. Am vizionat calupul din interviu unde Putin povestea despre vizita sa in Transcarpatia, unde a descoperit minoritatea maghiara. In context Carlson a facut acea afirmatie foarte bizara, despre transilvania, „unde multi sunt nemultimiti”. Dar Putin nu s-a lasat impins intrun subiect sensibil. Iata ca „criminalul”Putin, asa cum zice Ciolacu, nu a zis nimic, despre Transilvania. Este foarte periculos ce a facut Carlson si ne da noua masura propagandei maghiare in USA si Marea Britanie asupra Transilvaniei.. Asa ca mare atentie la ce face emigratia maghiara prin Vest..

 53. Da! Hungurii au luat bataie de la mongoli, turci, austrieci,etc. Poate luau bataie si dela voi, daca erati pe aceste meleaguri, dar n-ati fost. Cu toate ca au luat bataie si au fost umiliti, cea ce este recunoscut si-au asumat,consemnat cu bune si rele in istoria lor, statul Ungar exista si dupa 1100 ani. Voi incercati sa copiati istoria altora pentru a justifica prezenta voastra,”si noi am fost”, unde, ce ati facut, cine v-a vazut? Ah! cronicarul Anonimus!? Dupa Batu can ati reusit sa faceti NIMIC care merita pomenit. Hai mai injura!

 54. @ marele urs: Ungurii delireaza. Acesta este diagnosticul vechi de o suta de ani de care au parte acesti migratori. Au venit ca navalitori salbatici de prin coclaurile Asiei indepartate unde faceau foamea pe capul unei populatii cuminti pe care au subjugat-o. Practic au procedat ca niste hoti veritabili care au venit la furat in curtea proprietarilor. Iar asa zisa administrare maghiara s-a redus la asuprirea populatiei autohtone si acordarea de drepturi numai altor straini veniti ca sasii si secuii. Adica cei care s-au rasculat mereu si au platit cu capul nesupunerea lor au facut-o de prea binele oferit de administratie? Ai tupeu ca orice individ complexat.

 55. Nu sta in picioare povestea ta. Rusii aveau trupele in toate acele zone insirate de tine dar chiar Berlinul era ocupat de sovietici care se considerau principalii invingatori ai nemtilor fraieri. In aceste conditii Stalin a obtinut fara mare efort ceea ce a vrut. Unele concesii pe care le-a facut nu erau atat de importante pentru el.

 56. n-are nimic. a primit bani si a dat pe goarna… ce credeti ca a fost gratis???

  multi porci cumparati in viu… chiar si gyula gabor aka victor orban… este victor orban altceva decit un pion sacrificabil?

 57. Evident, să fii considerat om, de luat in considerare și poate la discuție, ai nevoie de credibilitate. Ai de demonsgrat realități concrete atît istorice cît și culturle.. Romînu nu le are, deși chiar și după doar o sută de ani ar trebui să fie pe undeva legitim,.. Dar nu este.. Nu indrăznește să recunoască adevăruri istorice, trăiește se complace in minciuni,,și asta cu siguranță-l va termina..

 58. An Total Români Unguri Germani Sasi Note
  1730 ~725,000 57.9% 26.2% 15.1% – Austrian statistics
  1850 1,823,212 57.2% 26.7% 10.5% – Austrian statistics
  1869 4,224,436 59.0% 24.9% 11.9% – Austro-Hungarian population census
  1880 4,032,851 57.0% 25.9% 12.5% – Austro-Hungarian population census
  1900 4,840,722 55.2% 29.4% 11.9% – Austro-Hungarian population census
  1910 5,262,495 53.8% 31.6% 10.7% – Austro-Hungarian population census
  1919 5,208,345 57.3% 25.5% 10.6% – Romanian statistics
  1920 5,114,214 58.3% 26.7% 9.7% – Romanian statistics
  1930 5,548,363 57.8% 24.4% 9.8% – Romanian population census
  1948 5,761,127 65.1% 25.7% 5.8% – Romanian population census
  1992 7,723,313 75.3% 21.0% 1.2% – Romanian population census
  2002 7,221,733 74.7% 19.6% 0.7% – Romanian population census
  2011 6,789,250 70.6% 17.9% 0.4% – Romanian population census

  DEOARECE, din DINTOTDEAUNA, POPORUL nostru cel STRAVECHI (GETO-DACIC/(3000 BC – 106 AD), DACO-ROMANESC/(106-610 AD) si ROMÂNESC/(610 AD – si pana ASTAZI), a reprezentat POPORUL cel STRAVECHI (dpv. ISTORIC, GENETIC, CULTURAL si SPIRITUAL) si MAJORITAR (dpv. POPULATIONAL) pe TARAMUL nostru cel Transilvan (trans Padurea Hercinica cf. lui Cezar/44 BC)!
  QED (ca realități concrete atît istorice cît și ca adevăruri culturale) !

 59. 1)Prin tratatele semnate cu Austria (Saint-Germain -en- Laye, la 10 septembrie 1919), cu Bulgaria (Neuilly-sur-Seine, la 27 noiembrie 1919) și cu Ungaria (Trianon, la 4 iunie 1920) sunt recunoscute noile hotare ale României, din care făceau parte acum Bucovina, Dobrogea și Transilvania.
  2)-Dictatul de la Viena (cunoscut și ca Al doilea dictat de la Viena sau Al doilea arbitraj de la Viena) a fost un act internațional încheiat la 30 august 1940, prin care Germania și Italia au obligat România să cedeze teritoriul Transilvaniei de Nord Ungariei,aproape jumătate (43.492 km²) din teritoriul Transilvaniei în favoarea Ungariei horthyste.
  3)Anularea Dict de la Viena.În data de 23 august 1944, România a dispus încetarea imediată a colaborării cu Puterile Axei și începerea tratativelor de armistițiu cu Aliații și de colaborare militară cu Uniunea Sovietică, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.La 12 septembrie 1944 a fost semnată la Moscova Convenția de armistițiu între guvernul român și guvernele Națiunilor Unite, prin care a fost oficial recunoscută starea de fapt a ieșirii României din războiul antisovietic și intrarea sa în războiul antinazist. Paragraful 19 al Convenției prevedea: „guvernele aliate consideră prevederile Arbitrajului de la Viena privind Transilvania ca nule și neavenite, și cad de acord (convin) ca Transilvania sau o mare parte a Transilvaniei să revină României, sub condiția confirmării printr-un tratat de pace.
  La 20 ianuarie 1945 guvernul Ungariei a semnat, tot la Moscova, Convenția de armistițiu cu Națiunile Unite. Guvernul Ungariei s-a obligat să-și retragă trupele în teritoriul deținut la 31 decembrie 1937 și să revoce toate legile privitoare la anexarea de teritorii din Cehoslovacia, Iugoslavia și România.

 60. Am redat cele mai de sus fiind adevarul istoric rezultat din tratate si conventii pe care Ungaria de rea credinta le contesta,desi NU le poate contesta,mai ales printr-o „politica”de propaganda rauvoitoare mentinuta ,asa cum iese la iveala cu ocazia interviului luat lui Putin desi viza alte obiective etc.
  Exista mai sus diversi agenti platiti sau voluntari imp.Romaniei ce lanseaza dezinformari,cum este aceasta Ileana Rollason care pretinde ca Gresit de la un capat la altul, @Marchievici, draga! SUA NU RATIFICA TRATATUL DE LA VERSAILLES, de dupa WW1 si, deci, nici SOCIETATEA NATIUNILOR.”SUA nu a recunoscut Transilvania”!
  De unde scoate imbecila asta asa ceva,fata de tratatele de granita stabilite intre tari in Europa Austria,Ungaria,Bulgaria si anularea dict.de la Viena?
  Romania a platit tot,la blana ,Ungariei ,daca a avut de platit!
  „Problema” Transilvaniei nu exista,invit toi cainii sa-si ia coltii de pe ea, indiferent ca suntem”mitici””sudici””valahi”sau ce om fi !Adica suntem voi,ardeleni,numai ca voi ati luat-o pe aratura,v-ati ratacit putin din neatentie la granite si hotare!din prea multa ingaduinta si lipsa se cultura si dragoste de Romania!
  Cu Basarabia intr-adevar ,este altceva,

 61. Ca shi razboaiele actuale khazare, copie la idigo, fiind vorba de unii ce zic ca sunt tribul 13 fortul Jilava, precum Weisel, avem de aface cu Delirul lor de dominatzie mondiala, nu numai in Europa creshtina, dar zic ei conform Rabyiilor lor shi in lume, ca doar ei le-au promis ca vor fi regii shi imparatzii popoarelor. Tov.rromica Ylici Y. spion rus dovedit deja a implementat pe verishorii lui, foshti UTC-ishti. adica 2 reguletzi shi chair un imparat, asta dupa ce la fugarit ca la Olimpyada pe Regele nostru, drept razbunare ca le-a desfiintzat legal chibutzul PCR, dupa 1-ul atentat cu victime in Parlamentul Romaniei a bolshevicilor kazari. Asha ca este o afacere intre kazari, ka ka Tucker Carlson nu este nimeni, asha fiind nascut shi impostorul dovedit de evreii normali tov.Weisel=cetatzean HU. Interviul in sine, ca pe vremea lui Hitlerica, nu rezolva problema pentru cei cu doctrina tay mult dicku shi ka laba lor. Globalizarea razbaielor khazare ori va duce la sfarhitul vietzii pe Planeta, sau chiar la trecerea in neant a notziunii de khazar, pentru ca V.Testament a lui Cain shi Abel s-a dovedit desuit, contrar vietzii, shi mortal chiar pentru cei ce zic ca se considera „aleshi”. Presa, mai ales mass-media de pe la noi, mai ushor cu asemenea propagande ziaristice, pentru ca tzara nu se vrea sa fie sub influientz syndromului Stokholm, ahsa cum sufera shi azi khazarii, ex. HU victima se ploconeshte azi la Putin, dushmanul UE, precum Stalin.
  O zi buna.
  Con

 62. sa fii luat in cosiderare si poate la discutie, ai nevoie de credibilitate… creedibilitatea hotilor, mincinosilor si criminalilor? select club! de fapt cine se aseamana, se aduna!

  realitatea istorica… vorbesti despre realitatea istorica este a grupului medievaistilor „specialisti” unguri sub protectia serviciilor lor secrete militare care mizgalesc hirtia la comanda?

  ardeti gazul de pomana iar timpul nu mai asteapta… treaba voastra

 63. Unirea Basarabiei a fost consacrată, însă, abia în ultima etapă a Conferinței de Pace de la Paris, deși recomandările experiților americani și britanici au fost de la bun început fără echivoc: Basarabia este românească sub toate aspectele: etnic, istoric, cultural, lingvistic. Contestările vehemente au venit din partea cercurilor rusești (deși guvernul sovietic nu era recunoscut și, în consecință, nu a fost reprezentat la Conferință), precum și din partea unei așa pretinse delegații basarabene, care au desfășurat o propagandă înverșunată, contestând legitimitatea unirii Basarabiei cu România.
  La 28 octombrie 1920, prin Tratatul de la Paris, încheiat între Marea Britanie, Franța, Italia și Japonia, pe de o parte și România, pe de altă parte, a fost recunoscut votul istoric al Sfatului Țării din 27 martie 1918.
  Conform dreptului internațional, un tratat intră în vigoare după ratificarea acestuia de către toate statele semnatare. În 1922, Tratatul a fost ratificat de către România şi Marea Britanie, în 1924 – de către Franţa, iar în 1927 – de Italia. Japonia nu a ratificat niciodată acest tratat și, în consecință, el nu și-a produs efectele juridice.
  Unirea de la 27 martie 1918 nu a fost recunoscută niciodată de Uniunea Sovietică, mai mult are loc invazia sovietică a Basarabiei, în urma ultimatumului de la 26 iunie 1940 pe baza Pactului Ribbentrop-Molotov, cunoscut și ca Pactul Stalin-Hitler,anulat pt.toate tarile baltice dar nu si pt Romania!Germania tace in papusoi,ea fiind prima in „administrarea”Rep Moldova,in vesnica ei cautare dupa „spatiul vital”rivnind mereu la bogatiile Romaniei din care Rep Moldova este parte,transata de ea!Deci nu doar Putin urmasul lui Stalin, trage sfori ci si coana Nemtoaica cot la cot cu coana americana etc.etc.

 64. adevarul e ca noi avem drept la TRANSILVANIA prin numarul mare de romani ca traiesc in Transilvania vorbind romana si fiind cultural romani
  doar atat (nici un alt drept sfant) !

  Suntem prea multi romani acolo pentru ca pe dreptul populatiei majoritare (DREPTUL NATIUNILOR) sa nu fie a noastra !
  la fel in KOSOVO … pre4a ulti albanezi pentru ca USA sa nu ajute „democratic” KOSOVO la „independenta”
  LA FEL ENCLAVE in EUROPE …in viitorul MUSULMAN ARAB al ei … vor trai prea multi de alta limba pentru ca francezii si restul ofilitilor sa se mai poata conduce minoritar , anti-democratic peste majoritate !
  Stim sin ISTORIA REALA ca … SPARTA desi eroica nu poate stapanii mult peste HILOTII impuindu-se la nesfarsit !
  ROMANII s-au impuiat in secole TRANSILVANIA ❤️ ajungand s-o stapanesca prin numar !

  La fel EUROPA va avea zone precum KOSOVO unde in viitor, urmasii ARABILOR de zi vor avea DREPT MAJORITAR … adica
  majoritari candva …vor vea tupeul HOMO SAPIENS de-a lupta pentru el !

  Vedeti ce-i azi deja in LONDRA fata de ce-a fost acum 3 decenii 😛 🙁 !

  IQ=?
  😉
  [PUTIN n-a muscat momela ungurilor via REPUBLICANII-lui-TRUMO prin TUCCKER …si asta inseamna ca nue chiar asa rau pe cat se zvoneste 🙂 Mai ales c-a bagat contra ca: „vecinii si nemurile nu ti le alegi tu ci „soarta” deci traieste in COMPOROMIS 😉 cu ele ! La Bukale deja uni s-aau prins = rusi ne dau ce-i al nostru la urkani … ❤️🤞]

 65. Cu alte cuvinte , fuckeți copii !
  Numai că pentru prima dată după 100 de ani, rata mortalității în România este mai mare decât cea a natalității !
  Și dacă n-ar fi fost romii, dar mai ales îndemnizațiile pe care le primesc ei, cred că cifrele au fost și mai îngrijorătoere !
  P.S.
  Știți care e media de copii pe cap de evreică de exemplu ? 7,5 !!!
  Ca să nu mai vorbim de alte etnii ….. 😎

 66. De acord! Nici eu, nici tu nu mai putem. Doar urSulei i-a reu sHit! Asta e! Generatiile se schimba. Intelegem. si gypsy, cand vor sti femeile lor cum este cu ovulatia, nu vor mai prepara mancare pentru…….46 de”guri”. Ps. Inca au doar un wc in curtea…castelelor lor!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.