Locuitorii din Doneţk şi Lugansk, îndemnaţi să părăsească oraşele

Consiliul ucrainean pentru Securitate Naţională şi Apărare (SNBO) le-a recomandat locuitorilor din Doneţk şi Lugansk să părăsească oraşele prin coridoarele organizate de militari ucraineni, din cauza pregătirii unui asalt împotriva separatiştilor, relatează agenţia oficială Ukrinform, potrivit site-ului Mediafax.

„Ne adresăm tuturor locuitorilor paşnici cu îndemnul de a părăsi temporar aceste oraşe, deoarece acolo se va desfăşura o operaţiune antiteroristă”, a declarat purtătorul de cuvânt al SNBO, Andrei Lîsenko.

Potrivit lui Lîsenko, militarii ucraineni sunt dispuşi să-i ajute pe locuitorii care vor să părăsească regiunea.

La rândul său, „premierul Republicii Populare Doneţk”, Aleksandr Zaharcenko a anunţat că insurgenţii planifică o „ofensivă la scară largă” în regiune, relatează agenţia rusă RIA Novosti, în ediţia electronică.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.