Ludovic Orban, ironii la adresa lui Tăriceanu

Ludovic Orban susține că PNL este pregătit să-și asume guvernarea și că partidul va vota împotriva oricărui guvern care conţine PSD.

Pentru a putea construi majoritatea parlamentară constituirii unui guvern PNL are însă nevoie de peste cel puţin jumătate din parlamentarii ALDE, a explicat liderul PNL.

„Sigur, e puţin probabil ca Tăriceanu să se dezlipească de Dragnea. Văd că în ultima vreme e lipit ca marca de scrisoare de Dragnea, aşa cum odată era lipit de Ponta când era la PSD. Eu îi sugerez domnului Tăriceanu să se înscrie direct în PSD şi să îi lase pe liberali să vină la Partidul Naţional Liberal. Voi discuta cu parlamentari liberali care au trecut în ALDE. Eu îmi doresc toţi liberalii în PNL”, a mai declarat Ludovic Orban.

Preşedintele PNL a mai precizat că a convocat pentru luni, la ora 12.00 Biroul Permanent Executiv, unde se va decide poziţia partidului la negocieri.

„Sigur că ne dorim să intrăm la guvernare prin uşa din faţă şi nicidecum prin negocieri de culise care ar putea să ne împiedice să punem în practică programul de guvernare. Vom avea discuţii exploratorii cu toţi actorii politici. Ce am hotărât cu precizie este că nu facem nicio negociere cu PSD. În cazul în care nu va fi nominalizat un candidat PNL vom vota împotriva oricărui guvern care conţine PSD în el”, a conchis Orban.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.