Doi dintre românii dați dispăruți nu s-au aflat în calea camionului ucigaș

Ministerul Afacerilor Externe anunță marți, referindu-se la cei doi români dați dispăruți luni pe Facebook după atacul de la Nisa, că aceștia nu se aflau în zona respectivă la momentul producerii atacului.

Românii Alexandru Goldan și Elena Condei au fost dați dispăruți pe pagina de Facebook SOS Nice, creată special pentru încercarea localizării persoanelor care se aflau în acest oraș la momentul atacului.

MAE precizează însă într-un comunicat transmis marți că informațiile vehiculate ieri pe mediile de socializare privind dispariția a doi cetățeni români în urma atacului de la Nisa nu se confirmă.

„În urma demersurilor efectuate de reprezentanții Ambasadei României la Paris rezultă că cei doi cetățeni români nu se aflau în zona respectivă la momentul producerii atacului și nu figurează în evidențele autorităților franceze printre victimele atentatului,” se arată în comunicatul citat.

Ministerul anunță totodată că se fac verificări și în cazul unui alt român care ar fi dispărut în același context.

„În ceea ce privește semnalarea din cursul zilei de astăzi privind un alt cetățean român dispărut, menționăm că se întreprind verificări, însă până în prezent nu au fost înregistrate solicitări cu privirea la situația sa în urma atacului de la Nisa”, se mai arată în comunicat.

Ştefan Valentin Barbu, un cetățean român în vârstă de 40 de ani, este căutat astăzi pe aceeași pagină de Facebook.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.