Manualul protestelor anti-Trump

O organizație care are legături puternice cu fostul președinte Barack Obama mobilizează zeci de mii de activiști pentru a protesta față de administrația Donald Trump în perioada de vacanță a Congresului SUA, scrie New York Post. „Organizing for Action“ este o ONG care a susținut punct cu punct programul fostei administrații Obama, începând din 2012, și figurează pe site-ul oficial al fostului președinte. „Organizing for Action“ a ajuns să distribuie un așa-zis manual pentru activiștii anti-Trump, în care aceștia sunt sfătuiți cum să organizeze acțiuni de protest față de congresmenii republicani și de inițiativele lui Donald Trump: abrogarea legii asigurărilor de sănătate Obamacare, interzicerea imigranților din mai multe state musulmane să intre în SUA și construirea unui zid la granița cu Mexicul.

Manualul amintit sugerează că pe durata acestei săptămâni de vacanță a legislativului, când congresmanii vin în circumscripțiile lor și au întâlniri cu alegătorii, activiștii trebuie să intre discret în primăriile orașelor americane, să se răspândească uniform în rândul asistenței, „creând impresia unui consens al audienței“, apoi să deturneze aceste întâlniri cu congresmenii. Activiștilor li se cere să monopolizeze microfoanele și să pună întrebări ostile republicanilor. Manualul protestelor anti-Trump este conceput de organizația „Indivisible“, asociată ONG-ului amintit mai sus, și a fost accesat în mediul online de peste un milion de americani.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.