Mesajul lui Hollande pentru Putin

Occidentul şi Rusia este necesar să evite să fie despărţite de noi ziduri, i-a spus sâmbătă preşedintele francez François Hollande omologului său rus Vladimir Putin la Moscova, după 25 de ani de la căderea Zidului Berlnului, simbolul împărţirii Europei.

„Cred că este necesar să evităm ca alte ziduri să ne despartă. La un moment dat trebuie să fim capabili să depăşim obstacolele şi să găsim soluţii”, a declarat Hollande, primul lider occidental care vizitează Moscova de la izbucnirea crizei din Ucraina.

Preşedintele rus a salutat „o adevărată vizită de lucru (care) va conduce la rezultate şi progrese”, apreciind că discuţiile cu Hollande vor avea „rezultate pozitive”.

Hollande a declarat că întrevederea sa cu Putin – la care participau ministrul rus de Externe Serghei Lavrov şi consilierul diplomatic al lui Hollande Jacques Audibert -, urmează să continue discuţiile pe care cei doi lideri le-au purtat la ultima lor întâlnire, la Summitul G20 de la Brisbane, în Australia.

„Există perioade în care este necesar să ştii să profiţi de ocazii”, a insistat Hollande, care s-a întâlnit cu Putin pe Aeroportul moscovit Vnukovo, după o vizită de 48 de ore în Kazahstan.

Întrevederea are loc la puţin timp după ce preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a anunţat noi negocieri de pace cu privire la conflictul din Ucraina la Minsk, în Belarus, la care ar urma să participe lideri rebeli din estul Ucrainei, reprezentanţi ucraineni, ruşi şi OSCE.

Hollande, care a îndemnat vineri la o „dezescaladare” în conflictul ucrainean, a făcut o escală la Moscova, pe drumul de întoarcere către Paris dintr-o vizită oficială în Kazahstan.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.