Ministrul Justiției a anunțat cine va fi directorul interimar al penitenciarelor

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a anunțat că de la 1 august Administrația Națională a Penitenciarelor va avea un nou director, în persoana lui Marius Vulpe, actualul director al Penitenciarului Iași.

Actualul director, Catalin Bejan, care urmează sa se pensioneze luna viitoare, a anuntat vineri ministrul Justiției, Raluca Prună, după o videoconferință cu directorii din penitenciare.

Raluca Prună a subliniat că Marius Vulpe este de 10 ani directorul unui penitenciar greu, care are toate cele 4 regimuri de detenție – deschis, semi-deschis, închis și de maximă siguranță – și se numără printre puținii directori de penitenciare care a ocupat această funcție prin concurs.

„Acum vin de la o videoconferinţă cu conducerea ANP şi şefii penitenciarelor pentru a vedea ce facem pe viitor. Pe 11 iulie Cătălin Bejan mă anunta de plecarea sa la pensie cu 1 august. O decizie luată în timp îndelungat. Am decis să am această videoconferinţă urmare deciziei de numire a unui director interimar de la 1 august, în persoana lui Marius Vulpe, directorul Penitenciarului Iaşi din anul 2006. A ajuns pe acel post în urma unui concurs.

De la 1 august i-am spus domnului Vulpe că are posibilitatea să desemneze o echipă de doi adjuncţi pentru a îi înlocui pe cei doi care sunt în concediu medical. Am hotărât să constituim un grup din maximum cinci directori de penitenciare. Acest grup va conlucra cu conducerea ANP”, a declarat Raluca Prună la sediul Ministerului Justiţiei.

Recent, în contextul protestelor deţinuţilor din închisorile din România, ministrul Justiţiei a declarat că este nemulţumit de activitatea conducerii ANP însă că nu a luat în calcul „o cerere de demisie pentru că suntem într-o situaţie de criză”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.