Ministrul rus al Apărării, urmărit penal în Ucraina

Autoritățile de la Kiev au iniţiat o procedură penală împotriva mai multor cetățeni ruși, inclusiv a ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu. Anunțul a fost făcut de Ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov, pe pagina sa de Facebook, transmite UNIMEDIA.

„Direcția principală de investigații a Ministerului ucrainean de Interne a iniţiat o procedură penală împotriva cetățenilor Federației Ruse, Șoigu S.K. și Malofeev K.V. aceștia fiind suspectați de comiterea unor infracțiuni”, a scris Arsen Avakov.
Articolele din Codul Penal enumerate de ministrul ucrainean de Interne țin de crearea grupurilor armate neprevăzute de legislația Ucrainei. „Grupările armate ilegale, aflate sub conducerea cetățenilor ruși, jefuiesc sistematic organele puterii de stat, unități ai forțelor armate și gărzilor naționale, întreprinderi și organizații, fapt ce a dus la numeroase victime, distrugeri și alte urmări grave”, a scris Avakov.
Potrivit acestuia, ancheta a stabilit că la comiterea acestor acțiuni ilegale ar putea fi implicați: Serghei Șoigu, acuzat de corganizarea grupărilor armate ilegale pe teritoriul Ucrainei; și Konstantin Malofeev, 1974, cetățean al Federației Ruse, om de afaceri, care este suspectat de complicitate (finanțare) la organizarea grupărilor armate ilegale pe teritoriul Ucrainei. Acțiunile ilegale ale acestor grupări criminale au dus la moartea mai multor oameni și alte consecințe grave.
„În cazul refuzului persoanelor în cauză de a participa la proceduri de anchetă, instanța ar putea să dispună pe numele acestora o măsură preventivă sub formă de arest, și să-i dea în căutare”, a mai scris Avakov.
UNIMEDIA reamintește că anterior, Federația Rusă a deschis dosare penale împotriva mai multor oficiali ucraineni, inclusiv împotriva ministruui ucrainean de Interne, Arsen Avakov

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.