Moarte fulgerătoare a unui ziarist

Răzvan Voican, fost redactor-șef adjunct al Ziarului Financiar și consilier de comunicare al președintelui ASF, a murit în noaptea de joi spre vineri, în urma unei afecțiuni intervenite subit și care a avansat fulgerător, potrivit unui comunicat al Autorității de Supraveghere Financiară.

Răzvan Voican avea doar 39 de ani.

„Răzvan s-a alăturat echipei ASF în primăvara anului 2015, după o carieră de 14 ani ca jurnalist la Ziarul Financiar. O ‘peniță’ redutabilă și un om minunat, cu un destin întrerupt prea devreme – anul viitor urma să împlinească 40 de ani”, precizează ASF.

La rândul lor, foștii colegi de la Ziarul Financiar, care anunță decesul tânărului, scriu despre acesta: „El a venit la Ziarul Financiar în anul 2000, când încă era student la ASE- Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale. (…) Între timp Răzvan a ajuns unul dintre cei mai valoroşi jurnalişti şi oameni ai Ziarului Financiar. Cu Răzvan am construit creşterea, dar am traversat şi criza. El a scris mii de articole poziţionând Ziarul Financiar în lumea bancară şi macroeconomică. Cu umorul lui sec şi inteligent, cu energie şi determinare şi-a construit un nume în piaţă şi în rândul citiorilor. Şi-a respectat interlocutorii şi sursele, şi-a respectat profesia unde a ajuns dintr-o întâmplare în anul 2000. Această profesie care înseamnă mai mult decât a fi jurnalist i s-a potrivit ca o manuşă. Plecarea lui de la ZF, la mijlocul anului 2014, a însemnat o pierdere pentru Ziarul Financiar, dar şi pentru piaţa bancară şi macroeconomică din România, o pierdere mai mare decât ne-am dat noi seama”.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.