×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 6 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Miercuri, 20 septembrie 2017, 04:58
EUR (€)
+0.0008 ↗
4.5990 RON
USD ($)
-0.0119 ↘
3.8373 RON
• • •
Dosarul prăbuşirii FNI
Motivarea magistraților în cazul eliberării lui Nicolae Popa

Nicolae Popa, eliberat la sfârșitul lunii august, în baza unei decizii a Judecătoriei Găești, a fost stăruitor în muncă, disciplinat și a dat dovezi temeinice de întreptare, își motivează magistrații decizia de punere în libertate a omului de afaceri.

„În prezenta cauză, instanța observă că petentul condamnat a executat fracțiunea necesră pentru a putea beneficia de liberare condiționată. Pe parcursul executării pedepsei, petentul condamnat a participat la programe educaționale și sociale, a desfășurat activități lucrative și are câștigate 20 de zile ca urmare a muncii prestate”, conform motivării instanței, transmise, la solicitarea MEDIAFAX.

Din caracterizarea depusă la dosar reiese că Nicolae Popa a avut un comportament apreciat ca fiind „bun” față de personal și față de colegii săi, a fost recompensat de 19 ori și nu a fost niciodată sancționat disciplinar, arată sursa citată.

Conform documentului menționat, aceste elemente reprezintă dovezi temeinice de îndreptare.

„A fost stăruitor în muncă, disciplinat și a dat dovezi temeinice de întreptare”, se menționează în motivarea instanței.
Comisia de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Găeşti a transmis Judecătoriei Găești o propunere de eliberare din închisoare a lui Nicolae Popa.

În baza acestei propuneri, Judecătoria Găești a dispus, în 24 august, punerea în libertate a lui Popa. Decizia nu era definitivă și putea fi contestată în cel mult trei zile.

Cum nicio contestație nu a fost depusă în acest caz, în 30 august, Nicolae Popa a fost eliberat din penitenciar.

În iunie 2014, Tribunalul Giurgiu l-a condamnat pe Nicolae Popa, în dosarul prăbuşirii FNI, la 10 ani şi patru luni de închisoare.
Popa a fost condamnat în lipsă la 15 ani de închisoare, pentru fraudă, în anul 2006, alături de Ioana Maria Vlas, în legătură cu prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii, în 2000, în urma căreia mai mult de 100.000 de români şi-au pierdut banii investiţi, iar statul român, care garantase, a fost obligat să plătească circa o sută de milioane de euro compensaţii.

La scurt timp de la prăbuşirea, în mai 2000, a Fondului Naţional de Investiţii (FNI), Popa a plecat din ţară. Aproape doi ani mai târziu, autorităţile române au emis pe numele lui un mandat internaţional de arestare.

Popa a fost arestat în 2 decembrie 2009, de către autorităţile judiciare indoneziene, şi adus în ţară din Indonezia în 22 aprilie 2011.

Julieta TârnovanPublicat Marţi, 12 septembrie 2017
558
 | 0
 | 3
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
tepes
+1
avind in vedere si luind in considerare faptul ca bunatatea de condamnat a furat o movila de bani si nu a restituit nimic pagubitilor ci noua instantei jumate din ei ,consideram buna purtarea lui si merita ingaduinta ,,,,,,, aaaa, sa nu uit ca tot aceeasi instanta a intrebat daca a ,, varsat "necesarul si celor ce ia-u facut caracterizarea si comportamentul , da pus pe rana nu alta hotii astea ,,,,,,,
Publicat Marţi, 12 septembrie 2017
+Răspunde
Laie
+2
...sincer , citind „motivațiile” în urma cărora a fost pus în libertate ,sincer spun ,îmi vine să merg la el ,să-l iau acasă ,să-l spăl ,să-l îmbrac ,să-l „pup” (ca dracnea-știuca) și să-l așez pe televizor lîngă peștele de sticlă (pe mileul de macrame)... în comparație cu „cumintele” Domn popa ,eu recunosc că am fost aproape un „criminal”...la cinci ani am vrut să tai coada la pisică.... nenorocitul de mine....
Publicat Marţi, 12 septembrie 2017
+Răspunde
anado tauriga
+1
instanța observă că petentul condamnat a eliberat sumele conform listei dinainte stabilite şi ca atare îl răsplăteşte...
Publicat Marţi, 12 septembrie 2017
+Răspunde
Recomandate
Tudose trage din nou de urechi Enel
Publicat acum 13 ore şi 49 minute
Lovitură pentru fumători
Publicat acum 15 ore şi 50 minute
Tun cu indemnizația de artist
Publicat acum 20 ore şi 58 minute
Exportul care lovește în sănătatea românilor
Publicat acum 13 ore şi 57 minute
Lista lui Dragomir: Ne-au șocat numele
Publicat acum 9 ore şi 39 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
4 articole/ Actualizat Duminică, 17 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
Ioan Buduca

După ce au apărut ziarele, a fost posibilă manipularea în masă, prin propagandă ideologică. După ce au apărut televiziunile, propaganda prin ideologie s-a transformat în propagandă de tip publicitar.

Ioan BuducaPublicat acum 9 ore şi 15 minute