Nouă persoane, reținute după perchezițiile de la Bruxelles

Nouă persoane au fost reținute joi la Bruxelles în cadrul anchetei desfășurate în legătură cu atacurile teroriste de la Paris și anturajul lui Bilal Hadfi, unul din jihadiștii decedați în atentatele din capitala Franței, a anunțat joi Parchetul federal belgian, într-un comunicat citat de AFP, potrivit Agerpres.

Șapte persoane au fost arestate în dosarul privindu-l pe atentatorul sinucigaș Bilal Hadfi, în cursul a șase percheziții întreprinse la Bruxelles, mai ales în cartierul Molenbeek, considerat o placă turnantă a jihadismului european.

Alte două arestări au fost operate în cadrul mai general al anchetei referitoare la atentatele comise vineri seară în capitala Franței, a indicat Parchetul federal belgian.

Dosarul lui Bilal Hadfi, 20 de ani, de naționalitate franceză, dar rezident în Belgia, a fost deschis la începutul lui 2015, după plecarea jihadistului în Siria.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.