Numărul persoanelor implicate în atentate, încă necunoscut

Premierul francez Manuel Valls a precizat marți că numărul persoanelor implicate în atentatele de vinerea trecută de la Paris nu este deocamdată cunoscut și a invocat ipoteza unor complici în Franța și în Belgia, transmite AFP.

„În momentul discuției noastre, nu știm dacă au existat complici ai celor care au ucis, ai celor care au comis această oroare la Paris. Poate că sunt (complici), poate că există în Franța, în Belgia, complici, indivizi care sunt asociați acestui măcel. Prin urmare, la ora actuală trebuie să ne concentrăm pe anchetă. Nu avem încă întreaga realitate, întreaga viziune asupra realității și în mod concret a numărului de persoane implicate în atentatele de vineri seara. Au fost două sau trei echipe, cum au operat ele, ce s-a întâmplat exact la Stade de France… Ancheta progresează, însă cu discreția necesară”, a declarat Valls.

Șapte teroriști au murit vinerea trecută la locurile atentatelor. Anchetatorii mai urmăresc un bărbat, pe Saleh Andeslam, care ar fi al optulea membru al celor trei echipe care au participat direct la atacurile teroriste și care este vizat de un mandat de arestare internațional.

Doi suspecți, a căror identitate nu a fost dezvăluită, au fost inculpați luni, la Bruxelles, pentru terorism, după atentatele sângeroase de la Paris.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.