Oana Mizil demisionează din Parlament

Deputatul Oana Mizil a fost adusă cu mandat joi la Direcția Națională Anticorupție, pentru a fi audiată de procurori, având calitatea de suspect.

Update: Oana Mizil și-a depus demisia din Parlament joi după-amiază. După ce și-a depus demisia, partenera de viață a lui Marian Vanghelie i-a transmis atât premierului Vctor Ponta, cât și soției lui, Daciana, un mesaj.

”E un joc politic. Vreau să îi transmit un mesaj lui Victor Ponta. Victore, Victore, și nimic mai mult nu spun, dar știe la ce mă refer. Îmi pare rău și de el și de Daciana”, a spus aceasta.

Secretarul general adjunct al PSD Codrin Ştefănescu a anunţat la rândul său joi că Oana Mizil va fi exclusă din PSD ca urmare a faptului ca ea apare pe listele de susţinători ai Partidului Social Românesc pe care îl înfiinţează Micea Geoană.

Update: Partenera lui Marian Vanghelie a declarat, la ieșirea de la audierile de la DNA, că are calitate de suspect într-un dosar și a anunțat că astăzi își va depunde demisia din funcția de deputat.

”Azi îmi depun demisia din calitatea de deputat pentru că nu vreau să fie un impediment în fața justiției”, a declarat aceasta.

Ea a precizat că acuzația se referă la faptul că a participat într-o firmă, dar a negat că acest lucru ar fi adevărat.

”Nu am administrat niciun magazin, din contră, am consiliat. Pur și simplu mă consider nevinovată, pentru că îmi place moda, nu am ce să fac, nu am putut să stau departe de modă. Ăsta a fost primul meu hobby și este în continuare”, a susținut aceasta.

Oana Mizil a mai precizat că este însărcinată. „Marian va avea al doilea băiat”, a spus femeia.

Update: Deputata este implicată în operațiuni de comerț incompatibile cu funcția de parlamentar, au declarat surse judiciare anterior. Conform surselor citate, aceasta era administrator de fapt al SC Fashion Brand Management și la patru magazine din București, având ca scop obținerea de foloase.

Întrebată la sosirea la DNA dacă știe în ce calitate a venit, Oana Mizil a spus că nu știe, negând că ar fi suspectă. ”Încă nu știu. Nu sunt suspectă, Doamne ferește! (…) Nu are niciun comision, credeți-mă (n.r. Marian Vanghelie). (…) Nu am făcut nicio afacere, nu sunt implicată în nicio relație comercială”, a susținut aceasta.

Procurorii anticorupție efectuează joi efectuează percheziții la locuința edilului Marian Vanghelie și Primăria sectorului 5.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.