Dezmințire în cazul operațiilor de la Spitalul „Marius Nasta”

UPDATE Purtătorul de cuvânt al Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucuresti, medicul Irina Strâmbu, a precizat joi, pentru Agerpres, ca în unitatea medicală se fac operații.

„Se operează. A fost o scurtă amânare de dimineață până ne-am lămurit cu dezinfecția. În principiu, sala de operație are un mod de dezinfecție diferit de restul spitalului. După ce ne-am convins că noile reguli cu produse Hexi Pharma nu afectează, s-a reluat programul operator”, a declarat medicul.

Irina Strâmbu a explicat că nu este vorba despre un blocaj, ci doar de o scurtă amânare a operațiilor care trebuiau să se facă joi dimineață.

Digi 24 anunțase anterior că operații programate la Institutul „Marius Nasta” din Capitală au fost sistate pentru câteva zile din cauza problemei dezinfectanţilor și că decizii similare privind operațiile au fost luate în mai multe spitale din țară.

Rezultatele testelor efectuate arată că produsele biocide Hexi Pharma prezintă diferenţe în concentraţii între valoarea declarată şi cea măsurată, a anunțat miercuri secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Victor Strâmbu. În unele cazuri, substanțele erau diluate de până la zece ori.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.