Ostaticii de la Bamako au fost eliberați

Update: Teroriștii care au luat vineri 170 de ostatici în hotelul Radisson din capitala statului african Mali, Bamako, nu mai au în prezent sub control niciuna dintre aceste persoane, dar ei încă nu au fost capturați de trupele de intervenție, care au găsit în hotel 18 cadavre, transmite AFP.

Bărbați înarmați, presupuși jihadiști, au luat ostatice 170 de persoane la Hotelul Radisson din Bamako, Mali. Dintre cele 170 de persoane, 140 sunt clienți și 30 sunt angajați ai hotelului. Atacatorii au luat cu asalt hotelul vineri dimineață. Bărbații au tras focuri de armă și au strigat „Allah Akbar”, apoi au luat ostatici clienții hotelului, potrivit agențiilor de presă străine.

Update: În total 125 de clienți și 13 angajați ai hotelului Radisson din capitala statului african Mali, Bamako, sunt în continuare ținuți ostatici acolo de indivizi înarmați, a anunțat vineri după-amiază grupul Rezidor, proprietarul hotelului, citat de AFP.

Update: Optzeci de ostatici au fost eliberați vineri din hotelul Radisson situat în centrul Bamako, capitala Mali, transmite televiziunea publică din această țară, relatează AFP.


UPDATE: Ministerul malian al Securității Interne a anunțat că cel puțin trei ostatici au fost uciși de atacatori. Forțele de securitate maliene au lansat asaltul asupra hotelului.

UPDATE: Potrivit Reuters, care citează un oficial în domeniul securității, circa 10 bărbați înarmați s-ar afla în interiorul hotelului. Inițial, s-a vorbit de doi atacatori.

UPDATE Atacatorii au eliberat câțiva ostatici, printre care unii care puteau să recite versete din Coran, au anunțat surse de securitate, citate de Reuters. Mai multe persoane din hotel au fost evacuate de asemenea de forțele de ordine.

Hotelul este frecventat de cetăţeni străini.

Soldaţii din Mali ajutaţi de trupele ONU au înconjurat hotelul. Luarea de ostatici nu a fost revendicată deocamdată.

„Săptămâna aceasta a fost o delegaţie mare pentru procesul de pace la hotelul Radisson din Bamako”, a declarat Olivier Saldago, purtător de cuvânt al Misiunii ONU de stabilizare în Mali.

Hotelul se află chiar în centrul capitalei Bamako, într-o zonă unde se află mai multe ministere și unde locuiesc diplomați străini.

Bărbații ar fi deschis focul asupra paznicilor hotelului și au intrat în hotel, care are 190 de camere. Schimbul de focuri „are loc la etajul șapte, jihadiștii sunt pe cale să deschidă focul pe culoar”, a declarat o sursă de securitate, citată de AFP.

Potrivit unei surse din domeniul securității, atacatorii au intrat în incinta hotelului la bordul unui vehicul cu numere de înregistrare diplomatice.

Ambasada SUA la Bamako a scris pe Twitter că „a aflat că este în desfășurare o operațiune cu focuri de armă la Hotelul Radisson” și le-a recomandat cetățenilor americani din capitala maliană să nu iasă pe stradă.

Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink

În luna martie, un atentat la un restaurant din Bamako s-a soldat cu 5 morți, dintre care un francez și un belgian. Atacul a fost primul de acest fel comis în capitala statului Mali, fiind revendicat de o grupare islamistă.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.