Pentru România, Cel mai important moment al WW2 a fost „Pogromul de la Iași”?

Sub coordonarea lui Alexandru Muraru, la Iași a fost comemorat „Pogromul de la Iași”, pe care liberalul din Comisia SRI îl consideră ca fiind săvîrșit de armata română, în timp ce documentele dovedesc că tragedia din 27-30 iunie 1941 a fost asumată de Germania. Aceasta a recunoscut încă din 1959 că acele groaznice crime au fost făcute de armata germană, așa cum precizează o știre apărută în august 1959 în ziarul evreiesc „Jewish Telegraphic Agency”:

Faptul că organizațiile evreiești din România au organizat comemorarea Pogromului de la Iași, cu invitați din întreaga lume, cărora n-au ezitat să le „demonstreze” că românii, singuri, doar ei au comis crimele oribile din trenurile morții, poate să fie un obiectiv atins. Treaba lor!

Problema mea este a românilor, a ăstora care, mai nou, văd că acceptă senini ruperea de biserică, graviditatea bărbaților sau renunțarea la familia tradițională. Au murit cîteva milioane de români în acest al doilea Război Mondial. Oare pentru ce? Nu și pentru recuperarea Basarabiei? Avea România o altă miză?

În acest sens, cu doar o săptămînă înainte de Pogromul de la Iași, mai exact în noaptea de 21-22 iunie 1941, mareșalul Ion Antonescu, în calitate de șef al armatei, a dat acel vestit „Ordin către Armată”, cunoscut prin celebrele cuvinte: „OSTAȘI, VĂ ORDON TRECEȚI PRUTUL!

Puțini sînt cei care sînt interesați de contextul în care era inclus acest ordin. Iată întreg pasajul care-l conține:

În sinteză, ordinul „Ostași, vă ordon: treceți Prutul!” avea ca substrat următoarele obiective:

– recuperarea Bisericii din ținuturile ocupate de ruși

– scoaterea Basarabiei și Bucovinei de sub „jugul roșu al bolșevismului” (ciuma roșie, nu?).

Astăzi, în spațiul public, de la președintele Klaus Iohannis, pînă la ultimul penelist sau pluserist, observăm că există o preocupare ca politica externă a României să aibă drept component esențial sentimentul anti-Rusia, dar și preocuparea pentru destinul Basarabiei.

Dacă acestea nu sînt prezente în preocuparea guvernanților de azi doar pentru a fi în ton cu orientarea NATO sau a SUA, ar fi trebuit ca Iohannis și aliații săi să organizeze simpozioane, pe modelul celor făcute de Alexandru Muraru, Alexandru Florian și organizațiile evreiești pentru comemorarea „Pogromului”: conferințe și chiar o ședință extraordinară la Parlament pentru ziua în care Armata României a trecut Prutul pentru recuperarea Basarabiei și Bucovinei din mîinile rușilor!

Pînă la urmă, intrarea României în al Doilea Război Mondial a avut exact acest scop: întregirea României Mari, nicidecum exterminarea evreilor din Moldova. Cei care au făcut Pogromul de la Iași au fost soldații Germaniei, lucru recunoscut chiar de Guvernul Germaniei, la cîțiva ani de la terminarea războiului, așa cum a acceptat chiar Guvernul Germaniei încă din anul 1959!

Nici un om sănătos la cap nu poate fi de acord cu crimele din trenurile morții din zilele de 27-30 iunie 1941, în care și-au pierdut viața zeci de mii de evrei, dar nu poate reduce al Doilea Război Mondial la acele tragice evenimente. Să nu uităm că în acest război, au murit și peste 800.000 de români, fie în timpul alianței cu Puterile Axei, fie după ce România a trecut de partea Aliaților!

Bun, deplîngem soarta evreilor uciși în trenurile morții, dar pentru cei 800.000 de români morți sau pentru cei 341.765 de dispăruți sau prizonieri nu ne-a mai rămas nici un gînd pios sau de recunoștință?

P.S. Se împlinesc în acest an 200 de ani de la Revolția lui Tudor Vladimirescu, în urma căreia, în noaptea de 27 spre 28 mai 1821, acesta a fost ucis. Nici „Domnul Tudor” n-a avut parte de o comemorare în Parlamentul României. Nu învățăm nimic de la comunitățile evreiești în ceea ce privește cinstirea martirilor neamului!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 18
Ion Spânu 1817 Articole
Author

34 de Comentarii

 1. Un (editat) din secta (editat) antinationali, acest liberal căruia ma feresc sa-i scriu numele îmbibat în rahat si in suc de rame aflate in stadiu avansat de putrefacție. Încă o dovadă că istoria e scrisa de învingători si de pupincuristi cu rang de vite potrivite in jugul maestrului fierar care de obicei face fasole frecata fără foc si fără fum fiindca fumul conservă conservele in sos tomat si ulei de japita liberală care cu mândrie se intitulează Partid Național.

 2. Cel mai important moment a fost ca sa unit cu Moldova, mare greseala, masonul neamt Cuza disttugand nationalismul Valah iar ultimul cui in cosciug a fost unitra cu A*rdeal, pamantul tradatorilor si lasilor. Dar vom reusi prin Frontul Valah sa ne castigam independeta si sa reparam greselile facute de masoni si iubitorii de vestici.

 3. …frații Muraru au îmbrățișat cauza liberala a antisemitismului de serviciu dpdv al beneficiilor carieriste. Israel este un stat cu legături puternice în Departamentul de Stat american și Andrei Muraru știe că aceasta este noua rețeta pentru a ajunge la diplomații americani. Altceva nu prea știe, el neavând studii în relații internaționale ca să stăpânească temele diplomatice referitoare la Estul Europei.
  Parcursul agenților de influență Muraru este asemănător cu al fraților Orban. Citite în paralel, declarațiile de avere și biografiile celor doi frați sunt siderante și o dovadă clară că situația celor doi Orban, unul șef al PNL-ului și celălalt fost ministru și acum consilier al președintelui pe salariu de ministru, nu este unică. Pe lângă slujbele lor, bursele lor, consiliile lor de administrație, cei doi frați Muraru predau și la universitate. Unul la Iași, altul la București. În 2019, Andrei a primit doar 191.177 RON de la stat. În 2021, cei doi frați vor primii de la stat cu mult peste 100.000 de EUR.
  https://4media.info/milionari-la-stat-andrei-si-alexandru-muraru-fratii-liberali-de-la-iasi/

 4. Romania GEME de d-astia predispusi sa linga dindosurile ORICUI, absolut neinteresati de ceea ce li se intampla romanilor. Partea frumoasa este ca romanii isi aleg conducatori numai dintre astia! De unde rezulta ca toate nenorocirile care li se intampla sunt exact cee ce-si doresc romanii. Ma astept ca, in curand, strainii sa organizeze targuri la care sa vand romani.

 5. @Ioan Spânu : si pogromul de la Odessa, savârsit de armata româna, si pogromul de la Bucuresti (Jilava)? + ca Basarabia, care-acuma-i în Ucraina mult-iubitilor din NATO, carora le ling cizmele si Cotroceniul, si Palatul din Piata Victoriei, fusese revendicata de URSS dat fiindca devenita rusa la 1812, cedata de Imperiul Otoman (românii contemporani uitând nu numai sa-l comemoreze pe Vladimirescu, dar si restul genocidelor pe care le-au îndurat de la turci…). Si din cauza Tratatului de la München, 1938, când viitorii dusmani ai lui Hitler, Marea Britanie si Franta, îi conced sfâsierea Cehoslovaciei (de coniventa cu Polonia, care-n 1939 devine si ea, nu numai Basarabia-Bucovina, „victima” unui al doilea tratat defensiv, Ribbentropp-Molotov, dupa ce-n 1938, se-nfruptase din plin, si ea, din Cehoslovacia. Tratat defensiv, pentru ca Stalin spera ca, prin reîmpartirea teritoriala – prin tratate-ntre marile puteri – a Europei, sa-i evite URSS invazia care-o astepta). Antisemitismul: uiti de legionari, Spânule. Ori, n-ai nici motive, nici scuze de-a-i absolvi pe legionari („victimele comunismului”!!!). Desi … oameni de „principii”, „egalitari”: tipii nu-i masacreaza numai pe evrei, ci si oameni de stiinta, prim-ministri si intelectuali români.

 6. Nici vorba zeci de mii… nici nu [uteau incape in trenurile existente – au fost plimbati tradatorii si dusmanii romanilor ca sa nu fie pedepsiti de romanii care si-au pierdut familiile si rudele in bombardamentele rusilor ghidati de jidani si impuiscati de jidanii localnici si aciuati la comanda bolsevica.
  UNDE SINT MORTII ASTIA INCHIPUITI???
  Unde sint inregistrate mortile lor in zilele aclea, pomenite de propagandisti?
  Unde sint corpurile lor?
  S-au facut rapid zeci de cimitire si acum nu le mai gaseste nimeni?
  Cei are au murit nu au fost pedepsiti pentru ca mergeau la singoga… ci pentru ca atacasera si omorasera romani!
  Asa ca NU A EXISTAT POGROM!

 7. NU este acela !!!

  CEL MAI IMPORTANT EVENIMENT al ROMANIEI din WW2 … a FOST acela ca SI-A DEMARCAT prin LUPTA … STRAVECHIUL sau TERITORIU (cel al lui DECEBAL) … de la NISTRU si pana la TISA !!!

  Mai ar fi fost putin … si ne DEMARCAM prin LUPTA in WW2 … si STRAVECHIUL nostru TERITORIU (cel al lui BUREBISTA) … de la DON si pana la RIN !!!

 8. evreii comuniști n-aveau nici o teamă să deschidă focul asupra patrulelor nemțești. și știau foarte bine că ceea ce fac ei va avea consecințe pt întreaga comunitate. au fost prinși inclusiv evrei care noaptea semnalizau obiectivele importante din Iași pe care apoi aviația sovietică le bombarda noaptea. din avioanele doborâte a fost prins chiar și un evreu originar din Iași fugit în URSS după cedarea Basarabiei.

  cât despre trenuri – există documentare în care supraviețuitorii deportați în Siberia spuneau că se considerau norocoși dacă apucau să fie băgați într-un vagon pt transportul animalelor care să mai aibă și uși.

 9. Articolul ca articol … dar dincolo de el se afla de fapt „monstruozitatea minciunii”, daca Germania si-a recunoscut nu verbal, „in scris” fapta, cum au ajuns „Murarii si evreii” sa serbeze masacrarea accea ca fiind savarsita de „romani ???”. Unde vedem „scuzele evreiesti ?”. Murarii probabil nu vor scrie „niciodata” ca in timpul retragerii fortate din Bucovina de Nord a administratiei si armatei romane, „cei mai rai ” au fost evreii care au scuopat pe insemnele statului ROMAN si au tras in functionarii si soldatii romani fara nici un motiv si fara nici un fel de remuscari, iar asta era inainte de 1941 !. Uita evreii ca cel care a infiintat si condus lagarele de exterminare sovietice inainte de 1940 in care au murit milioane de rusi a fost un „comisar rosu evreu” ?. Nu putem si nici nu vrem, sa condamnam actualele generatii de evrei sub nici o forma, condamnam atrocitatile savarsite impotriva evreilor in timpul razboiului dar, atunci cand comemoram „fara discernamant” doar ce convine „unora sau altora”, cei care falsifica istoria trebuie „CONDAMNATI”, probabil nu intro instanta dar … de poporul roman”, pentru minciuna fara rusine, intentionata si cu repercursiuni asupra unui popor intreg, DA !!!. Cine sunt de fapt mincinosii ???, istoria se dovedeste cu documente nu cu minciuni !.

 10. Mai lasati-ne cu suferintele jidanilor! De cele ale romanilor nu va pasa? Ce tot rascoliti mizeriile aruncate de filosemiti?

 11. „Se adună și cresc văzând cu ochii documentele și materialele, actele oficiale și declarațiile luate sub jurământ. Înalți magistrați și bravi ofițeri care și-au riscat viata ca sa apere cu puterile lor retragerea și exodul românilor [din Basarabia] au văzut cu ochii lor nenumărate acte de sălbăticie, uciderea nevinovaților, lovituri cu pietre și huiduieli.
  Toate aceste gesturi infame și criminale au fost comise de evreimea furioasă ale cărei valuri de ură s-au dezlănțuit ca sub o comandă nevăzută.
  De ce atâta ura? Așa ni se răsplătește buna-voință și toleranța noastră? Am acceptat acapararea și stăpânirea iudaică multe decenii și evreimea se răzbuna în ceasurile grele pe care le trăim. Și de nicăieri o dezavuare, rupere vehementă și publică de isprăvile bandelor ucigașe de sectanți și sanguinari. Nebunia organizată împotriva noastră a cuprins târguri și orașe și sate..
  Frații noștri își părăseau copiii bolnavi, părinții bătrâni, averile agonisite cu trudă…În nenorocirea lor ar fi avut nevoie de un cuvânt bun, măcar de o fărâmă de milă. Sprijin cald și un cuvânt înțelegător, fie numai sentimental, ar fi fost primit cu recunoștință. Li s-au servit numai gloanțe, au fost sfârtecați cu topoarele, destui dintre ai și-au dat sufletul. Li s-au smuls hainele și li s-au furat ce aveau cu dânșii, ca apoi să fi supuși tratamentului hain și vandalic.
  Românimea aceasta, de o bunătate prosteasca fata de musafiri și jecmănitori merita un tratament ceva mai omenos din partea evreimii care se lauda până ieri că are sentimente calde și frățești față de neamul nostru în nenorocire”

  Nicolae Iorga
  ”Neamul Românesc”, 6 iulie 1940

 12. „…organizațiile evreiești din România au organizat comemorarea Pogromului de la Iași, cu invitați din întreaga lume, cărora n-au ezitat să le „demonstreze” că românii, singuri, doar ei au comis crimele oribile din trenurile morții, poate să fie un obiectiv atins. Treaba lor!”
  Evreii s-au comportat in nota lor . Insa aici nu era numai treaba lor . Noi ce am cautat la mascarada ? Nu-i da nimeni in judecata pt ineptiile defecate acolo ?

 13. Firesc este ca fiecare tara sa-si scrie istoria. Romania a facut-o incepand cu vechii cronicari moldoveni si sfarsind cu marii istorici nationalisti. In ziua de azi cei de afara isi obliga slugile din interior sa stearga istoria adevarata prin rescrierea uneia noi in ton cu directivele progresistilor. Este o incercare care va reusi daca Romania nu se va scutura rapid de tradatorii de la putere: PNL,USRPLUS si UDMR. Alte tari europene incep sa arate ca se poate.

 14. Completare la @ diomede si ceilalti, sa nu condamnam actualele generatii de evrei, doar daca vor ei !!!. Dar nici sa nu ne uitam istoria pe care nu o mai „comemoreaza nimeni”, oare de ce ???. In jurul anului 1907, mare parte din mosiile boierilor romani erau administrate de „arendasi evrei”, care jecmaneau la sange taranii romani, tarani in majoritate analfabeti, cu o mortalitate infantile cea mai mare in Europa, care aveau de mancare „malai mucegait”, malaiul bun de mancat era exportat de arendasii evrei. Sa nu uitam ca „unirea de la 1859” a fost acceptata numai dupa ce principatele au acceptat anumite ptetentii evreiesti, evrei care doreau drepturi mai mari decat populatia principatelor !!!. Nimeni nu mai comemoraza astazi tragicul an 1907 !, nimeni nu mai vrea sa auda de retragerea tragica din Bucovina de Nord !. Cine conduce Romania astazi ?, cum mama naibii doarme un popor care este „falsificat, mintit, furat” de o sleahta de politicieni corupti. Sa condamnam atrocitatile savarsite impotriva poporului evreu, sa nu le mai dorim DAR, sa nu uitam comemorarea tragediei poporului roman, mintit si tradat de o clasa politica corupta si vanduta strainatatii – nu uitati vorbele marelui poet Eminescu !!!, pentru ca altfel, istoria nu ne va ierta iar minciuna este cel mai mare dusman al unui popor ca si cei care o folosesc pentru a proteja interese straine.

 15. Ca veni vorba de legionari: au fost romani cu suflet curat, cu dragoste de tara, de credinta si de popor. Si s-au purtat prea bland cu voi.

 16. @Rolansohn : nu-s evreica. Filosemitismul fiind alta poveste. + ca „evreu” = RELIGIE, nu apartenenta la o natiune. Poti sa fii evreu (ca religie), si român. De-aia si sunt legionarii de condamnat: indivizii, savârsind crime religiose, din motive religioase, au adus, în conditii particulare (nazismul european interbelic) o Inchizitie într-o Romanie care numai chef s-o accepte n-avea. Rezultat : zeci de milioane de morti (dictatura legionara + Al Doilea Razboi Mondial, cu fronturile si spatele lor, devastatatoare) + faliment (atât moral, cât si economic) al tarii.

 17. Articolul de fata ar fi putut aparea chiar in ziua comemorarii evenimentelor de la Iasi din 1941. Dar autorul, ca multi altii, alege sa puna intrebari discret, departe de lumina rampei, la mai bine de o saptamana distanta. Problema e ca exista puncte diferite de vedere, insa de dezbatut, nu se dezbate niciodata. Nu putem compara forumurile (supravegheate si cenzurate) ale unor ziare on-line cu o dezbatere democratica reala.
  Aceasta genereaza, oricat de absurd ar parea , prioritati (!!!) in materie de suferinta. Cu astfel de atitudini nu se poate restabili adevarul istoric.

 18. @diomede : de acord cu tine, numai c-arendasii evrei (din cauza carora rascoala de la 1907) erau angajatii latifundiarilor ROMÂNI. Care, vorba lui Eminescu pe care-l si citezi, „La Paris învatau cravatei cum se leaga nodul”. + ca 1. evreii sunt, prin traditie, oraseni. Am impresia ca le si era interzis de-a sedea-n sate. 2. Le era, în orice caz, interzis, ba chiar si de Biblie, de-a practica meserii lucrative. + ca tipii= câte sate si orase, atâtea triburi. Care nici astazi nu se iubesc între ele. Si-n privinta românilor, revenind : taranii români de sute, daca nu o mie de ani erau pe pamânt, fie „legati” (iobagi), fie „dezlegati” (de Cuza), care le da, asa cum vor face toti, mai târziu, pamânt, dar nu si unelte de lucru. Pe care numai latifundiarii le-aveau (sau evreii, oraseni si bancheri, camata fiind aproape unica merserie la care-i autoriza Biblia pe evrei, din cauza de „vânzare a lui Isus Christos). Ori, pamânturile trebuiau lucrate, daca lumea voia sa manânce si traiasca. Taranii de la 1907 = muncitorii lui Marx: n-aveau nimic de „vânzare” în afara propriei forte de munca. Cazul imensei majoritatii si-a lumii de azi. Ca tipii-s intelectuali (profesori, etc., în afara, poate de informaticieni), nu schimba cu nimic lucrurile. Mai degraba, de-aia, analfabet, dar smecher (Becali si restul vânzatorilor, de la Nastase Adrian la Isarescu si Johannis-Câtzu …), decât … intelectual. Marxism, cu alte cuvinte. Darwinism social. Homo homini lupus.

 19. D-le Spinu, nu te supara, dar pe vremuri mai aveam si noi romanii un cuvint de spus. Acum cu exemple de astea, precum sunt mai sus ex.Leana lui Roller, eu cred ca exist in Izrael, si poate de aia fac propaganda asta antimajoritara, ca nu cumva eBreii lor, mai bine zis ai nostrii sa le piara cheful sa se reintoarca de unde au plecat. Zic si eu si nu dau cu parul, dar prea mare incrincenare la unii. Oare ei se vor potolii vreodata…
  O zi buna.
  Con

 20. @Estul salbatic spune:
  8 IULIE 2021 LA 16:24
  Nue xista un moment anume in care trebuie puse intrebari fata de manipularea oficiala facuta cu ocazia respectiva.Al.Spanu iese si clarifica si bine face adevraul istoric- in fata asumarii Germaniei,in vreme de razboi ,este gasita Romania ca si cal d e bataie de un presedinte si burta-verzimea sa, Fratii Muraru,Florian ALexandru platit regeste sa faca propaganda pt.a-si just6ifica nejustificabila „munca”antiromaneasca, provocand si adunind ,pigulind „dovezi”,ca si cand istoricii au murit sa-i lase lui loc de Ponegrit!Unul din fratii Muraru -un falsificator care a sustras dosarul dlui Cornel Turianu un jurist eminent si de o cinste ireprosabila ,provocindu-i moartea, au ajuns ei sa-l indoctrineze pe Iohannis care dispretuieste poporul roman tot timpul calindu-i in picioare istoria,marile evenimente si afirmind „drame si responsabilitate”pt.altii;dar niciodata acest Iohannis nu si-a asumat prorpiil;e drame provocate romanilor si responsabilitatile sale neindeplinite sau abuzurile pe car ele face!

 21. De fiecare data apare individa @Ileana Rollason spune:7 IULIE 2021 LA 10:41,filosemita dupa cum marturiseste,cred ca este si puternic filorusa, si de asta dat are o lista lunga de „progromuri”.Asasinarea savanților Nicolae Iorga și Virgil Madgearu a rămas în memoria colectivă ca unul dintre cele mai reprobabile acte comise în numele Mișcării Legionare. Cu atât mai mult cu cât răpirea și asasinarea celor două somități ale științei românești s-au petrecut în contextul în care legionarii se aflau la guvernare, având posibilitatea tragerii la răspundere pe cale legală a celor considerați vinovați de asainatele împotriva elitei legionare din 1938-1940. Este adevărat că evenimentul s-a petrecut pe fondul unei stări generale caracterizate de vendetă și haos generată de grupări radicale din sânul Mișcării, pe care conducerea Legiunii nu era în stare să le țină în frâu. Totuși, cazul Iorga-Madgearu nu reprezintă o vendetă legionară,de la început operațiunea prezenta aspecte care ridicau semne de întrebare. Așa, bunăoară, sunt numeroase mărturii, inclusiv din afara mediilor legionare, care acreditează surpriza totală pe care a încercat-o Horia Sima atunci când i s-a adus la cunoștință răpirea lui Nicolae Iorga, precum și eforturile pe care comandantul mișcării le-a depus în acea noapte, alături de un uriaș aparat polițienesc și de alți fruntași legionari, pe Valea Prahovei, în încercarea de a-i găsi și opri din acțiunea demențială pe inițiatorii răpirii. Raporturile ostile pe care Sima le-a păstrat în îndelungatul exil de după 1941, față de Traian Boieru, șeful echipei care l-a ucis pe Iorga, pe care l-a și eliminat din Mișcare, arată fără putință de tăgadă că liderul legionar a fost pus în fața unui fapt împlinit de indivizi care acționaseră pe deasupra capului său, din inițiativă proprie sau din ordine străine de mișcare.

 22. Răspunsul a venit târziu, abia în 2017, post-mortem, din partea unei personalități aflate pe poziții politice adverse legionarismului: liderului național-țărănist Corneliu Coposu. În Jurnalul său, păstrat cu mari riscuri în timpul represiunii comuniste de un discipol loial și pe care Coposu nu l-a dorit publicat decît după moartea sa, este descrisă intervenția lui Iuliu Maniu, președintele PNȚ, alături de Coposu, la Președenția Consiliului de Miniștri, unde i-au adus la cunoștință lui Horia Sima (pe atunci vicepremier) arestarea lui Madgearu de către o echipă de legionari, fapt reclamat de soția savantului. Coposu relatează nedisimulata surprindere manifestată de Horia Sima, stupefacția conducerii Prefecturii de Poliție, în numele căreia răufăcătorii îl arestaseră pe savant, toți aceștia fiind puși în fața unui fapt implinit, a unei acțiuni comise peste capul lor… Iuliu Maniu proiectase scoaterea din țară a lui Virgil Madgearu, sub pretextul unei conferinţe ştiinţifice desfășurate în Bulgaria, de unde acesta avea să treacă în Turcia neutră, pentru a ajunge la Londra, unde urma să conducă un guvern român în exil opus celui al generalului Antonescu.Cunoscând, prin agenții săi, planul lui Maniu, Legaţia Germană la Bucureşti și atașatul economic al Reichului, Neubacher, au utilizat Reichssicherheitshauptamt (Biroul Principal de Securitate al Reichului German), organizând asasinarea economistului sub steag legionar, utilizând agenți înfiltraţi în Mişcarea Legionară, fără ştiinţa conducerii şi a lui Horia Sima. Coposu relatează convingerea fermă a lui Maniu că, sub uniforma legionară se aflaseră șase agenți prin care mâna lungă a Gestapoului îi curmase lui Madgearu misiunea primită de la Maniu și serviciile secrete britanice.

 23. Ceea ce am extras mai sus este din Pogromul de la Jilava,autor dl. Florin Dobrescu/Adevărul despre ianuarie 1941.-Memoriei sutelor de morţi nevinovaţi, români şi evrei, sacrificaţi fără sens în dramaticele zile de 20-24 ianuarie 1941, pentru interese străine…,Buciumul/7 iulie 2021-„La 3 septembrie 2003, ziarul “România liberă” publica un material senzațional, semnat de jurnalistul Vladimir Alexe. Acesta invoca un document descoperit în arhivele CIA, declasificat cu ani în urmă şi postat pe internet, certificând convenţia din 11 ianuarie 1941 dintre Partidul Comunist din România (PCdR) prin Constantin David, şi respectiv Serviciul Secret de Informații (SSI, loial lui Antonescu la acea vreme) prin comisarul Petrovici. Comuniștii se angajau “să participe la evenimentele ce urmau să aibă loc, prin acţiuni anarhice în cartierele evreieşti alături de poliţişti, derbedei şi hoţi.” Așadar, evenimentele erau riguros programate și organizate…Comuniştii şi-au respectat angajamentele, aducând astfel o importantă contribuţie la consolidarealui Antonescu.A doua convenţie între comunişti şiAntonescu s-a încheiat în iulie 1941,şi a fost semnată de Eugen Cristescu, directorul SSI, şi Ştefan Foriș, secretarul PCR(PCdR) din acel timp, comuniştii se angajau de a se abţine de la acte de sabotaj în industria de armament şi transportul feroviar, SSI-ul, la rândul său, se angaja să nu trimită pe front nici un communist, de a nu-i preda lui Adolf Eichman pentru a-i duce în lagărele germane, de a nu se opune „infiltrării” către Buc a comuniştilor din ţară. În 1944, când a avut dovada colaborării lui Foriș cu regimul Antonescu, Stalin a ordonat o „epurare” masivă a comuniştilor din Ro.,a lui Ştefan Foriș şi a colab. săi. Dar şi utilizarea pe mai departe a directorului SSI, Eugen Cristescu”, motiv pentru care-ia fost comutată pedeapsa cu moartea.

 24. Este vorba de represalii impotriva actiunilor „patriotice” ale partizanilor sovietici, evreii fiind parte importanta a acestora,deci nu a avut loc pogrom impotriva evreilor in particular, ci a tuturor rezistentilor sovietici.La Odessa Cartierul general al Armatei Române a fost atacat și au fost victime în randul ofițerilor superiori.Execuția atacatorilor a avut loc din acest motiv,ei fiind cetateni)in administratia altui stat,tari ,nu se putea face „pogrom”impotriva lor.(POGRÓM, pogromuri, s. n. Masacrare a unui grup național minoritar sau rasial, organizată de elemente ultranaționaliste).
  Antonescu a fost acuzat, judecat, condamnat si executat pt. crime de razboi dar suntem departe de…holocaust.
  Dau ce spune Paul Goma in Saptamina Rosie,28 iunie 3 iulie 1940 sau Basarabia si Evreii:„Se aduna si cresc vazand cu ochii documentele si materialele, actele oficiale si declaratiile luate sub juramant. Inalti magistrati si bravi ofiteri care si-au riscat viata ca sa apere cu puterile lor retragerea si exodul romanilor [din Basarabia] au vazut cu ochii lor nenumarate acte de salbaticie, uciderea nevinovatilor, lovituri cu pietre si huiduieli. Toate aceste gesturi infame si criminale au fost comise de evreimea furioasa ale carei valuri de ura s-au dezlantuit ca sub o comanda nevazuta. De ce atata ura? Asa ni se rasplateste buna-vointa si toleranta noastra? Am acceptat acapararea si stapanirea iudaica multe decenii si evreimea se razbuna in ceasurile grele pe care le traim. ?i de nicairi o dezavuare, rupere vehementa si publica de ispravile bandelor ucigase de sectanti si sanguinari […] Romanimea aceasta, de o bunatate prosteasca fata de musafiri ?i jecmanitori merita un tratament ceva mai omenos din partea evreimii care se lauda pana ieri ca are sentimente calde si fratesti fata de neamul nostru in nenorocire” (pp. 232-233).

 25. Autorul gaseste une4le similitudini intre inscenarile de-a lungul Istoriei,de mai sus (si altele -zic eu) si Revolutia de la 1989, multe neelucidate datorita refuzului si obtuzitatii regimurilor de a le aduce la cunostiinta sau dezbate public.
  In acest fel,victime nevinovate ,oameni nevinocati indiferent de etnie au fost sacrificati sau supus stigmatului si oprobiului public.QAm vazut cu totii parvenind un Procuror General care pe timpul regimului comunist participa la comisii de eliberare conditionata unde calca in picioare drepturile detinutilor.Pt.Fen Pitesti a raspuns doar Nikolski ,restul tortionarilor nu.
  Eu intreb-
  -pt.”holocaustul din Romania anilor 1945-1989, cine raspunde ?
  -pt.ce intimpla dupa 1989 -deposedarea pop.roman de bunurile si activele Patriei sale, de deznationalizare,trimitere in afara, tinerea in saracie,dezbinare si inapoiere -cine provoaca „drama si cine are responsabilitatile”?
  -pt.ce puterile denumite „mari”,concertate de SUA-UE ne iau resursele pe nimic ?
  -pentru ce campania imp.Romaniei de pe vremea Razb.II Mondial,INCJEIAT-dar Razb.din Orientul Mijlociu, din 1948 pe timp de PACE-nu este oprit, el nu face „holocaust”?
  CER DESFIINTAREA INSTIT ELLIE WIESEL si abrogarea actelor normative RUSINOASE LA ADRESA ROMANIEI,existind legislatie separata si suficienta pt.a se pune la zid prin Ordonanta Antilegionara ,cultura,istoria ,personalitatile Romaniei.
  Cerem respect si adevaruri LEGALE – Economic,JURIDIC,Istoric,Politic,Social si Cultural pentru Tara noastra.

 26. Draga Ileana: Nu pot decit sa i-ti multumesc, chiar daca se poate sa fi de orice natie, pentru ca aperi Adevarul, si faptul ca nu accepti acesti propagandistii care au generat adevarate crime in istorie. Sa ne aminti-m ca si nemtii cind au atacat Polonia, au zis ca sunt provocati de polonezi, fara sa recunoasca ca erau oamenii lor, asa cum a fost si cu Legiunea, creatie de razboi hibrid a bolshevicilor sa ascuta lupta de clasa, dar din nefericire un popor cu dragoste de tara lui, si multi needucati au pus botul. Deci Romania educata trebuie sa fie o realitate, nu propaganda celor care vor sa ne bage in rahat din nou mai ales prin acceptatea la nivel politic a col.5 bolshevice, o adevarata serparie platita de la Buget de amaritul Roman, care asa cum a zis alogenul lor Lenin=un pas inainte, doi inapoi. Deci noi toti romanii trebuie sa actionam corect si sa nu ne mai lasa-m dominati de tot felul de manipulari, altfel, cind va fi prea tirziu, vom zice ca de obicei=da-i romanului mintea cea de pe urma. Chiar daca se fac ca muncesc politicienii pt. tara, macar ziarele sa-si faca datoria ca a 4-a Putere, si in acest sens felicita-m ziarul Cotidianul, care a spalat rusinea natiei in ce priveste pe alti ziaristi. Doamne ajuta pe romani!
  O zi buna.
  Con

 27. atunci, o concluzie ar fi că acel A Muraru e un ticălos? ar putea careva să-i controleze conturile? sau o fi bine să îi controleze atât conturile cât și neuronii? ce mizerabili!

 28. „ROMANUL SATUL DE EI” – mizeriile astea fac pe oameni precum „romanul satul de ei” sa gandeasca si sa scrie asa. dar oare nu are dreptate? sunt tot mai provocatori si lipsiti de bun simt, mint si schimba datele istorice? niste ticalosi?!

 29. Lenin era evreu sau nu? dar altii veniti in Romania pe tancurile rusesti?

 30. da … am mai citit … da … cred că „rollason” este filorusă nu doar alte filoX (cum o chema-o de adevăratelea??)

 31. forum basist, aparator de criminali de razboi (vezi definitia sa intelegi). Dobitocul de Bas il iubea pe Ion Antonescu doar ca ura regalitatea.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.