Percheziții la DGA Ploiești și BCCO Prahova

Procurorii DNA Ploieşti percheziţionează, marţi dimineaţă, birourile şefului DGA Prahova, Constantin Ispas, al adjunctului şefului IPJ Prahova, Adrian Rădulescu, şi pe cel al ofiţerului BCCO Emilian Saghel, care au fost reţinuţi luni noapte pentru fapte de corupţie.

Potrivit unor surse, birourile celor trei au fost sigilate luni, după ce au fost săltați şi duşi la audieri luni, la DNA Ploieşti.

DNA, structura centrală a anunțat marți că procurorii anticorupție din Ploiești efectuează marți percheziții în opt locații situate în județele Prahova și Dâmbovița, într-un dosar privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, infracțiuni contra înfăptuirii justiției și contra libertății persoanei. Două dintre percheziții vizează instituții publice.

„Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Ploiești efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, infracțiuni contra înfăptuirii justiției și infracțiuni contra libertății persoanei, comise în perioada 2010 — 2015. În cursul zilei de 18 august, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 8 locații, situate în județele Prahova și Dâmbovița, dintre care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice”, se arată într-un comunicat al DNA transmis marți.

Potrivit unor surse, DGA Ploiești și BCCO Prahova sunt vizate de perchezițiile de marți ale procurorilor anticorupție.

Şeful Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Prahova, Constantin Ispas, adjunctul șefului IPJ Prahova, Adrian Rădulescu, dar și un ofiţer din BCCO Ploieşti, Emanuel Saghel, au fost reţinuţi, luni noapte, după mai bine de 12 ore de audieri de către DNA Ploiești, pentru mai multe fapte de corupție.

Cei trei vor fi propuși Tribunalului Prahova pentru arestare preventivă.

Șeful DGA Prahova este acuzat de luare de mită, trafic de influență (3 infracțiuni), efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană, folosire, în orice mod, direct sau indirect de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, spălare a banilor, cercetare abuzivă.

Ofițerul de poliție este suspectat de luare de mită, trafic de influență, șantaj, folosire, în orice mod, direct sau indirect de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, iar adjunctul șefului IPJ Prahova este anchetat pentru două infracțiuni de cercetare abuzivă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.