×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 6 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Miercuri, 20 septembrie 2017, 04:59
EUR (€)
+0.0008 ↗
4.5990 RON
USD ($)
-0.0119 ↘
3.8373 RON
• • •
80 de salvatori, pe A2 şi A4 la sfârşitul săptămânii
Peste 4.800 de pompieri, pregătiţi să intervină în minivacanţa de Sfânta Maria
Peste 4.800 de pompieri cu 2.900 de mijloace tehnice vor fi pregătiţi să intervină în minivacanţa de Sfânta Maria
Peste 4.800 de pompieri cu 2.900 de mijloace tehnice vor fi pregătiţi să intervină în minivacanţa de Sfânta Maria

Peste 4.800 de pompieri cu 2.900 de mijloace tehnice vor fi pregătiţi să intervină în minivacanţa de Sfânta Maria, iar 80 de salvatori cu autospeciale de stingere a incendiilor, de descarcerare şi acordare a primului ajutor vor fi prezenţi pe autostrăzile A2 şi A4, în acest sfârşit de săptămână, când numărul persoanelor care spre mare va creşte.
Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, 247 de echipaje de pompieri SMURD vor asigura primul ajutor în minivacanţa de Sfânta Maria, alături de 41 de unităţi de terapie intensivă mobilă, şapte ambulanţe de terapie intensivă mobilă specializate în tratament neonatologic şi 43 de autospeciale pentru transport personal şi victime multiple.

De asemenea, reprezentanţii IGSU au verificat bisericile, unde sunt aşteptaţi numeroşi credincioşi, şi au instruit personalul lăcaşurilor de cult, în vederea prevenirii incendiilor.

”În această săptămână, inspectorii de prevenire au instruit personalul clerical şi au verificat modul de organizare a apărării împotriva incendiilor la lăcaşurile de cult unde este aşteptat un număr mare de pelerini, pentru identificarea şi remedierea potenţialelor nereguli privind securitatea la incendiu. Cu prilejul acestor acţiuni au fost verificate: asigurarea căilor de evacuare a persoanelor, a căilor de acces a autospecialelor de intervenţie şi exploatarea în condiţii de siguranţă a instalaţiilor electrice”, arată IGSU.

Totodată, pompierii au făcut verificări la unităţi de cazare de la munte şi de pe litoral pentru a stabili dacă sunt respectate măsurile privind protecţia la incendiu.

În zonele unde vor avea loc evenimente publice se vor afla echipaje de intervenţie pentru stingerea incendiilor şi acordarea primului ajutor.

Totodată, având în vedere că în acest sfârşit de săptămână este preconizată o creştere a numărului de persoane care merg la mare, peste 80 de salvatori cu autospeciale de stingere a incendiilor, de descarcerare şi acordare a primului ajutor se vor afla pe autostrăzile A2 şi A4.

Pompierii atrag atenţia persoanelor care aleg să-şi petreacă timpul liber la iarbă verde, pentru a face grătare, să aibă în vedere mai multe lucruri, respectiv să aprindă focul doar în locurile special amenajate, sub supraveghere permanentă, cât mai îndepărtate de vegetaţie şi în niciun caz pe timp de vânt; să stingă focul sau cărbunii încinşi cu apă sau pământ înainte de plecare şi să acopere cenuşa cu pământ;
să supravegheze copiii şi nu le lase la îndemână chibrituri sau brichete şi să nu arunce la întâmplare ţigări şi chibrituri aprinse.

Stelian CorneaPublicat Vineri, 11 august 2017
182
 | 0
 | 0
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Recomandate
Lovitură pentru fumători
Publicat acum 15 ore şi 51 minute
Tudose trage din nou de urechi Enel
Publicat acum 13 ore şi 50 minute
Irina Radu, la un pas de demitere
Publicat acum 12 ore şi 2 minute
Exportul care lovește în sănătatea românilor
Publicat acum 13 ore şi 58 minute
„Diaspora, dragostea mea?!“
Publicat acum 22 ore şi 4 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
4 articole/ Actualizat Duminică, 17 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
Ioan Buduca

După ce au apărut ziarele, a fost posibilă manipularea în masă, prin propagandă ideologică. După ce au apărut televiziunile, propaganda prin ideologie s-a transformat în propagandă de tip publicitar.

Ioan BuducaPublicat acum 9 ore şi 16 minute