Pilot, prins băut înainte de decolare

Un pilot al companiei letone Air Baltic și trei membri ai echipajului au fost debarcați dintr-un avion de linie care decola sâmbătă de la Oslo spre Grecia, după ce au picat testele de alcoolemie, a anunțat poliția norvegiană, potrivit agențiilor de presă străine.

„Rezultatele testelor de alcoolemie au confirmat că patru din cei cinci membri ai echipajului aveau o alcoolemie peste limita legală de 0,2 la mie”, a declarat pentru AFP procurorul Edith Ek Sorensen.

Pilotul, copilotul și două însoțitoare de zbor (toți originari din Letonia și angajați ai Air Baltic) au fost reținuți și transportați la spital pentru teste sanguine care să confirme testele de alcoolemie.

Poliția a acționat după ce a primit un apel anonim în jurul orei locale 04.00 (02.00 GMT).

Conform cotidianului norvegian Dagbladet, era vorba despre un zbor charter al companiei Startour, cu destinația Creta, cu 109 pasageri la bord.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.