Politica lui Viktor Orban, contestată în stradă de mii de oameni

Mii de oameni protestau marţi seara în centrul Budapestei la apelul unor organizaţii neguvernamentale. Oamenii au ieșit în stradă să-și arate nemulţumirea faţă de politica Guvernului Viktor Orban şi pentru a cere schimbarea regimului, transmite MTI.

Obiectivul principal este de a reuni diverse grupuri pentru a acţiona împreună împotriva politicilor economice şi sociale aplicate de Guvern, au susținut organizatorii protestului.

Înainte de începerea protestului a avut loc o ciocnire violentă între protestatari şi susţinători ai premierului Vikor Orban. Poliţiştii au intervenit în forţă şi i-au îndepărtat din zonă pe susţinătorii premierului, care aveau steagul UE pe care au scris mesajul „NU”.

Protestatarii îi reproşează premierului ungar creşterea taxelor şi impozitelor, precum şi introducerea unor noi dări, toate prevăzute în bugetul pentru 2015, adoptat în această săptămână, transmite Digi 24. O altă iniţiativă susţinută de Orban este testarea pentru consumul de droguri a tuturor copiilor din Ungaria, cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani.

Și duminică seara mii de persoane au protestat în capitala ungară faţă de bugetul pentru 2015.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.