Povestea unui vis salvat

Unde să alegi să-ţi faci vacanţa acasă, dar să fie ca „afară“, dacă se poate? Greu! Ca să găseşti locul perfect, ai la îndemână trei soluţii: caută pe Internet, consultă un agent de turism sau întreabă un prieten.

Prima te bagă în ceaţă. O abundenţă de site-uri şi de informaţii. Şi toţi se prezintă atât de frumos, încât te miri şi tu în ce ţară şi pe ce lume despre care nu aveai habar mai trăieşti. Se prezintă frumos, ca să te convingă, dar, cum trăieşti în România şi asta te împiedică grozav să ajungi la scopul propus, când ajungi acolo constaţi, prea târziu după ce ţi-ai plănuit cu grijă vacanţa, că nu e tocmai ce ţi-ai dorit. A doua: când îi spui agentului opţiunea ta, el îţi prezintă povestea de vacanţă pe care o crede potrivită pentru tine. Te face să visezi la fel ca el, dar el nu visează la fel ca tine. Nici ca ai tăi. Întreabă un prieten, rămâne cea mai bună soluţie.

Deşi sunt multe camere şi multă lume a decis să evadeze din cotidianul frenetic în acest resort, atmosfera de vacanţă este cea visată

Vox Maris Grand Resort, prima opţiune în noul sezon

Prietenul îţi spune despre Costineşti. Ştie acolo o oază, Vox Maris Grand Resort, şi te asigură că e grozavă. Tu nu ştiai despre ea, îl crezi pe cuvânt şi decizi să te urci în maşină, îmbarci familia şi porneşti la drum. Cu rezervele de rigoare. La Costineşti, aşa, în general, ai auzit că nu mai este atmosfera studenţească de altădată. E o nebunie totală, cu aglomeraţie, manele, manelizaţi, haos, gălăgie, o mare sărăcie pusă pe distracţie. Pentru prima dată după multă vreme, decizi clar că a venit vremea unei noi aventuri. Te încurajează că resortul este complet separat, în mijlocul unui parc, aproape de malul marii. Gazdă excelentă nu numai pentru un week­end, ci şi pentru vacanţe familiale complete, petreceri la club, diverse evenimente speciale sau petreceri corporate.

Zis şi făcut. Treci de autostrada pe care toţi se avântă cu viteze ce ţin de nivelul lor nebun de nerăbdare spre mare. Ajungi la Costineşti, parcul de distracţii te întâmpină cu roata învârtind nişte tineri care zbiară de nu mai ştiu de ei şi coteşti la dreapta. Vezi case de oameni spoite recent, în culori de vacanţă, ca să-şi atragă chiriaşii de sezon. Treci peste trei sau patru şanţuri, că, de, şi pe aici a intervenit modernizarea. Şi-au tras oamenii gaze. Până să se asfalteze, au pus pietroaie.

În dreapta – case şi câini, în stânga – case şi magazine deschise nonstop. Din cam toate urlă boxe. Primul gând: am greşit! Al doilea: Doamne, cu ce am greşit? Al treilea: îţi treci cu viteza luminii prin minte locuri mai vechi şi la cine ai putea apela pentru o rezervare de azi pe azi. Al patrulea: hai totuşi, doar e o aventură! Traversezi calea ferată, nimereşti într-o intersecţie cu aer de pustietate, faci un pic stânga, mai mergi 50 de metri, vezi scris mare „Recepţie“ şi intri în curte. Victorie! Găseşti loc de parcare. Din prima! Nu pentru că nu sunt maşini, ci pentru că cineva s-a gândit să facă destule.

Te şochează din start frumuseţea, calmul şi atmosfera elegantă a locului. Ai nimerit, brusc, într-un vis. Al tău. Apoi vezi florile, miile de flori bine îngrijite, care te conduc, suave, spre camera ta, aleile asfaltate ca şi cum păşeşti pe drumul spre Capitoliu, coloanele romane, culorile vilelor, grupurile statuare din fântâni, leagănele pe dreapta şi pe stânga drumului central al resortului. Încă de la recepţie oricine se simte ca un oaspete de seamă. Nimeni nu e lăsat să se chinuie cărând valizele în care soţul, soţia şi copiii şi-au înghesuit cam tot ce trebuie şi mai ales ce nu, că abia ajunşi la destinaţie înţeleg cu toţii de ce era cât pe-aci să strice liftul coborându-le. Angajaţi amabili le urcă pe un cărucior şi te ajută să te orientezi.

Este nevoie de ei, pentru că Vox Maris Grand Resort este construit pe o suprafaţă de 7 hectare. Ansamblul de vile are o capacitate de peste 350 de camere duble sau twin, junior suite şi apartamente cu 2 şi 3 camere.

Dacă vrei să te bucuri de confort, departe de vuietul unei plaje zgomotoase, te poţi relaxa la piscină

Dilemele zilei la Vox

Faţă de alte staţiuni şi locuri de cazare de pe litoralul românesc care n-au investit mai deloc în confortul turiştilor şi nu s-au gândit nici la timpul lor liber de vacanţă, dilemele în acest resort, care oferă acces gratuit peste tot, sunt extrem de diverse.

Să dorm mai mult? Salteaua şi perna te îmbrăţişează atât de comod şi primitor. Sau: azi fac plajă. La mare sau la piscină? Şi pe care piscină din cele 3 s-o aleg? Pe ce şez­long să stau? Să rămân la soare sau să mă mut la umbră? Să las copilul la locul sigur de joacă, să petreacă cu alţi micuţi, sau să îl iau cu mine? Să alerg pe malul marii? Pe cine să las să ţină scorul la bowling? Să merg pe teren, să-mi iau vecinul şi să joc tenis cu piciorul sau să-mi iau rachetele şi să joc tenis cu soţia? Oare găsesc parteneri de biliard? Să joc ping-pong afară sau înăuntru? Să merg la petrecerea de la club sau să pornim seara la plimbare pe litoral? Să las copiii la televizor, la desene animate, sau să luăm mingea şi să ne jucăm? Seara să rămân afară cu soţia în această atmosferă romantică întreţinută de muzica bună ce se aude în surdină la boxele de pe alei, sau să vedem împreună un film la televizorul din cameră? Să merg azi la centrul de fitness şi să mă sfătuiesc cu antrenorul despre ce exerciţii să fac, ca să dau jos kilogramele în plus, sau să o las pe mâine? Şi apoi, în care restaurant să mănânc? Ce fel de mâncare să aleg, când bucătării de aici gătesc atât de bine?

Flori, fete, filme sau băieţi

E greu să alegi. Orice fel de cameră din ansamblu este situată într-un minicomplex de viluțe în jurul unei grădini de vis. Când se udă florile, dimineaţa şi seara, miroase ca-n paradis. Culorile camerelor sunt alese în tonalităţi plăcute şi calde, mobilierul este amplasat eficient faţă de spaţiul necesar. Mult simţ estetic. Curăţenie. Mai e un foarte mare avantaj. Când vrei linişte, este linişte. Când vrei să te distrezi, toţi te fac să te simţi bine. Când vrei hărmălaie, te duci la club. Sau la piscina juniorilor. Unde, cu puţin noroc, primeşti un jet şăgalnic tras cu puşca de apă de vreun puştan pus pe șotii, iar gluma îţi alungă nervii de peste an.

Cu rândunelele la piscină

Cum spuneam, resortul este aproape de mare, intim, clienţii sunt feriţi de ochii indiscreţilor. Dincolo de gardul verde nu trec decât păsările. Deşi nu-i remarci, pentru că nu sunt în uniformă, diferiţi angajaţi veghează ca numai oamenii cu brăţări Vox Maris să aibă acces. Dar păsările, pe ele nu le controlează nimeni de brăţări la piciorușe… Sunt vrăbii, mierle, corbi şi pescăruşi. Şi, mai ales, multe rândunele. În atmosfera primitoare, colega şi colegul de cameră pot fi un rândunel şi o rândunică ce aşteaptă şi ele un copil şi asta e tare grozav! O familie care şi-a construit cuibul lângă cuibul tău de vacanţă. Le vezi în fiecare dimineaţă. Poţi să le pui şi nume, dacă vrei. Şi să te gândeşti dacă din oul clocit acum va ieşi un el sau o ea şi să pui un nume şi viitorului bebeluş de rândunică.

Mai întâi se sperie de tine. Şi zboară frenetic, tăind aerul cu fâlfăitul lor temător. Apoi te cunosc şi nu mai zboară. Nu se mai feresc de tine. Decid ele cumva într-o şedinţă să nu le fie frică de tine şi de ai tăi. „Bună dimineaţa“, le spui zilnic. Şi, drept cadou, primeşti o privire încrezătoare, semn că, gata, te-au adoptat. Şi tu eşti de-acum în familia lor. Cu prosoape de plajă sub braţ, nici că-ţi pasă de lume. Apoi, dacă te cunosc, vin după tine la piscină. Se aruncă în picaj deasupra ta şi, când crezi că freza ta tocmai stă să devină teren de aterizare, la foarte mică distanţă de tine, aproape să le atingi, din zbor, deasupra apei, fură brusc o picătură de apă din piscină. Asta la Vox e o mare distracţie. Rândunele care patinează pe apă printre înotători de toate vârstele. O secundă sau două eşti şi tu în jocul păsării. Apoi vine alta. Tot în picaj. Şi tot pe lângă tine. Copii şi oameni ţipă de plăcere când le văd. Totuşi, asta e rar şi trebuie că e o petrecere în lumea păsărească, dacă ies şi ele la piscină. Dar când vin, distracţia e în toi.

Turiştii veniţi să se relaxeze se pot menţine în formă în centrul de fitness

Îţi faci atmosfera pe care ţi-o doreşti

Deşi sunt atât de multe camere şi atât de multă lume a decis să evadeze din cotidianul frenetic al zilelor noastre în acest resort, atmosfera de vacanţă este cea visată.

Dacă eşti sociabil, poţi interacţiona cu vecinii şi poţi programa multe activităţi împreună cu ei.

Dacă eşti solitar şi vrei să stai numai împreună cu familia, nimeni nu te deranjează.

Poţi să găseşti pentru diverse activităţi destule locuri retrase, ca şi cum tu şi ai tăi aţi fi singuri pe lume.
Pare ciudat de neaşteptat, dar exact aşa este.

Servicii de cinci stele

Cu angajaţii de la Vox e o ”problemă”. Pe care nu o mai întâlneşti în niciun loc de pe litoral. Nu-i vezi decât dacă ai nevoie de ei. Dar îndată ce ai nevoie de ei, brusc, devin vizibili. Cum reuşesc asta, nimeni nu ştie. Dacă te simţi OK, practic nici nu există pentru tine. Numai un pic dacă întorci privirea şi vrei doar să pui o întrebare, apare îndată cineva. Sunt tineri, discreţi şi eficienţi, prompţi şi amabili. Resort de 4 stele la cazare, dar la calitate şi servicii, de peste 5.

Avantajele unei amplasări… strategice

Vox Maris este la numai câţiva metri, aş spune mai degrabă câţiva paşi de mare, la 70 km de cel mai apropiat aeroport (Kogălniceanu) şi la 250 km de capitala ţării, Bucureşti. Ai putea crede că dacă resortul este situat în inima staţiunii Costineşti, eşti captiv în oaza de vacanţă. Nu este deloc aşa. Fiind la jumătatea drumului dintre Mamaia şi Vama Veche, dacă vrei să te plimbi seara oriunde pe litoral, este locul ideal. Vrei la Neptun, Saturn, Olimp, 2 Mai, Vama Veche sau Eforie Nord, ori Sud, Mamaia, Corbu sau Vadu? Te urci în maşină şi ajungi relativ repede oriunde doreşti.

Inima și sufletul resortului

Când citiţi sau auziţi că proprietarul munceşte cel mai mult, să ştiţi că aici, la Vox, este foarte adevărat. Nicuşor Năstase (foto), aflat pe primele locuri în topul Forbes, este primul şi la serviciu. Programul său începe înainte de micul-dejun de la ora 8.00. Pe urmă, îl întâlneşti peste tot. Supraveghează, organizează, monitorizează, îndrumă orice angajat, atent la toate detaliile, pentru ca vacanţele clienţilor săi – fie de weekend, fie de sejur mai îndelungat – să fie la înălţimea aşteptărilor. Este sufletul oricărei petreceri de la Club Vox Maris, alege DJ-ul, muzica şi meniul ca pentru el. Organizează conferinţele. Are grijă de grupuri şi de fiecare client. Pleacă ultimul din resort, după ce s-a asigurat că totul este pregătit pentru a doua zi. Un fel de Speedy Gonzales, spun angajaţii. Un fel de înger păzitor, spun clienţii mai noi sau mai vechi. Dintre ei, sunt unii care se reîntorc aici salvaţi din experienţe absolut nefericite în alte locuri de pe litoralul românesc. Cert este că atunci când a pus pe site crezul sau în afacere, s-a asigurat că aşa va fi. Pentru toţi: „Vox Maris Grand Resort Costineşti oferă o vacanţă de neuitat la Marea Neagră prin servicii de 4 stele, locaţia unică şi atmosfera sa îmbietoare, discretă şi intimă“.

Un vis salvat printr-un miracol

Poate că sosirea la Vox Maris Grand Resort ţi s-a părut la început o aventură, însă după câteva zile nu-ţi mai vine să pleci. A rămas singura oază inclusiv pentru aceia care îşi mai amintesc de atmosfera de vacanţă de la Costineşti, de pe vremea studenţiei lor. Este un vis frumos al tinerilor, salvat cumva printr-un miracol. Ultimul supravieţuitor al tăvălugului vremii postcomuniste nebune, foarte departe de rapacitatea cu care unii au înţeles să facă turism. Pentru că se simt bine, mulţi oameni revin aici, la fel ca rândunelele la cuibul lor. Şi, dacă v-aţi ales destinaţia de vacanţă la recomandarea unui amic, să nu uitaţi să-i mulţumiţi şi să-l păstraţi aproape. Aşa prieten mai rar!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Simona Popescu 220 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.