Primul român mort din cauza gripei porcine

Un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Capitală, a murit din cauza gripei porcine.

Bărbatul care a decedat suferea de mai multe afecțiuni și nu fusese vaccinat antigripal.

Centrul Național și Supraveghere a Bolilor Transmisibile a confirmat cazul într-un raport publicat joi.

„A fost comunicat primul deces la caz de SARI (Infecție Respiratorie Acută Severă—n.r.) confirmat cu virus gripal A(H1) la un bărbat în vârstă de 38 ani, domicilat în București, având condiții medicale preexistente, nevaccinat antigripal”, arată ultimele date publicate pe site-ul CNSCBT.

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, 72 de pacienți cu gripă au fost confirmați doar în ultima săptămână. De asemenea, alte 23 de cazuri sunt cu gripă sezonieră.

Până în acest moment au fost vaccinate 563.000 de persoane, însă Ministerul Sănătății a precizat că mai pot fi vaccinate alte cazuri.

Dacă săptămâna trecută activitatea gripală era de intensitate joasă, acum este de intensitate medie. Autoritățile anunță un motiv de precauție, iar cazurile trebuie monitorizate permanent pentru a se evita îmbolnăvirile.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.