Refugiați din estul Ucrainei, „deportați” în Siberia

Aproape o mie de persoane din estul Ucrainei, refugiate temporar în Crimeea, au fost trimise vineri în Siberia. Anunțul a fost făcut de consiliul de miniștri al Crimeii pe pagina sa electronică, transmite UNIMEDIA.

„În fiecare zi, circa 500 de persoane vin în Crimeea. Până în prezent, pe peninsulă au fost cazați temporar circa 10 mii de refugiați. Problema trimiterii acestora pe continent a fost rezolvată. Astăzi (vineri, -n.r.), circa 900 de oameni vor merge în Irkutsk, deoarece acolo la moment ajutoarele sociale sunt mai bune”, a spus prim-vice-președinte al consiliului de miniștri din Crimeea, Mihail Șeremet.
Potrivit acestuia, autoproclamata republica Crimeea nu poate să ofere toate garanțiile sociale unui număr mare de refugiați. De cealaltă parte, oamenii nu știu locurile unde sunt trimiși.
„Am întrebat în ce orașe ne vor trimite. Ni s-a spus că ei singuri nu știu – informația va fi anunțată cu două ore înainte de plecare. Unde mergem, nu știm”, a spus refugiata din Luhabsk, Natalia Hroleva, citată de TSN.
„Nu am vrea să mergem în Siberia pentru că avem copii, climatul poate să nu ne potrivească. Se vor îmbolnăvi. Noi suntem oamenii de la sud, avem climă asemănătoare cu cea din Simferopol”, a afirmat un alt refugiat, Petr Jelezoglo.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.