”Regele asfaltului” din România a mai câştigat un o ”feudă” de 31 km. în Republica Moldova

Compania de construcţii PA&CO International, controlată de controversatul om de afaceri Costel Căşuneanu, a câştigat licitaţia pentru construcţia unei porţiuni de drum de 31 de km de pe traseul Chişinău-Giurgiuleşti, informează eco.md. Contractul, în valoare de 18,8 milioane de euro, a fost semnat, astăzi, la Chişinău, compania obligându-se să realizeze lucrările în decurs de 24 de luni.

Firma românească a finalizat anul trecut un alt contract în Republica Moldova pentru construirea porţiunii de drum Bălţi-Sărăteni. Pentru că firma românească întârzia reabilitarea acestei porţiuni de drum, ministerul Transporturilor de la Chişinău a somat compania din Bacău că va plăti penalităţi de 2.300 de euro pe zi pentru nerespectarea termenelor de execuție a lucrărilor de reabilitare.

„Anul trecut am încheiat cu succes proiectul Bălţi-Sărăteni. Dorim să mergem la cel puţin acelaşi nivel calitativ şi datorită faptului că am mai avut un proiect în Republica Moldova şi suntem convinşi că vom reuşi să-l finalizăm în condiţii foarte bune”, a declarat, astăzi, administratorul PA&CO International, Dan Balcanu, într-o conferinţă de presă, la Chişinău.

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor de la Chișinău a anunţat, luni, că au fost semnate patru contracte de reabilitare a unor porţiuni de drum, în valoare cumulată de circa 80 de milioane de euro. În acest an RM va semna în total 14 contracte de reabilitare şi modernizare a drumurilor în valoare de 500 de milioane de euro. Toţi banii provin din fondurile alocate de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Banca Europeană de Investiţii şi Comisia Europeană.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.