Republica Moldova intenționează să depună cererea de aderare la UE în 2015

Republica Moldova intenționează să depună cererea de aderare la Uniunea Europeană în anul 2015, a declarat luni președintele Nicolae Tmofti, în cadrul unei conferințe de presă susținute alături de omologul său austriac Heinz Fischer, aflat în vizită oficială la Chișinău.

„Acordarea Republicii Moldova de către Uniunea Europeană a statutului de stat candidat la aderare va fi în măsură să impulsioneze politicile integraționiste, să contribuie la modernizarea instituțiilor publice și, nu în ultimul rând, să plaseze Republicii Moldova într-un spațiu convențional de securitate, la adăpost de provocările care se înregistrează în regiune”, a declarat Timofti.

Președintele Heinz Fischer a declarat că Austria respectă decizia Republicii Moldova de a solicita în 2015 statutul de țară candidat pentru aderare la Uniunea Europeană, deoarece politica de apropiere de Europa este în interesul țării noastre.

Heinz Fischer a anunțat disponibilitatea autorităților austriece de a contribui la combaterea corupției în Republica Moldova prin transmiterea expertizei necesare din partea Academiei Anticorupției de la Viena, precum și prin semnarea unor acorduri de colaborare dintre Ministerele Justiției celor două state.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.