Reuniune pe tema amenințării teroriste sub egida lui Obama

O reuniune a liderilor actualului Consiliu de Securitate în privința amenințării teroriste va avea loc în septembrie sub egida președintelui american Barack Obama, a anunțat miercuri Departamentul de Stat.

Reuniunea din timpul Adunării Generale a ONU, în săptămâna 22 septembrie, va pune în evidență amenințarea reprezentată de combatanții teroriști străini. Aceasta va fi prima întâlnire la nivel de șefi de stat și de guvern a Consiliului de Securitate după reuniunea din 2009 asupra neproliferării nucleare, a declarat purtătorul de cuvânt Marie Harf. Conflictele din Irak și Siria au scos în evidență amenințarea pe care o reprezintă combatanții din afară care se alătură grupurilor teroriste în străinătate, a mai spus aceasta.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.