Ritualuri mafiote de iniţiere, filmate de poliţia italiană

În cadrul unei anchete care a condus la arestarea a 40 de persoane suspectate că sunt membre ‘Ndrangheta, Mafia din Calabria (sud), poliţia italiană reusit sa inregistreze cu camera ascunsă jurământul depus de mafioţi faţă de clanurile lor, dar şi alte ritualuri în cadrul ‘Ndrangheta, potrivit site-ului Mediafax.

În aceste imagini poate fi văzut un grup de mafioţi care depune jurământul înainte de a intra în clan, în faţa unui lider cunoscut sub numele de „Santa”.

Aceşti noi membri afirmă că jură credinţă ‘Ndrangheta, „în tăcerea nopţii, sub lumina stelelor şi splendoarea lunii”, cu scopul de „a proteja fraţii”.

Într-o înregistrare video publicată de un ziar italian, un mafiot neidentificat spune că începând din momentul respectiv aceşti noi membri sunt proprii lor judecători şi călăi, dacă se sustrag codului mafiot: „Începând de-acum, nu alţi oameni vă vor judeca, voi vă veţi judeca voi-înşivă”, afirmă el.

Ancheta a durat aproximativ doi ani. Au avut loc interceptări ale unor convorbiri telefonice şi înregistrări cu camera ascunsă în locuri de întâlnire ale mafioţilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.