Rogozin, strâns cu ușa de Kiev şi Chișinău

Rusia va fi mereu aproape de Transnistria și va asigura stabilitatea socială și politică a acesteia, precum și securitatea în regiune, a declarat luni vicepremierul rus Dmitri Rogozin, în cadrul unei teleconferințe cu administrația de la Tiraspol, care a fost dedicată dării în exploatare a unor facilități de infrastructură socială, construite la ordinul președintelui Vladimir Putin, relatează agenția de presă RIA Novosti, citată de AGERPRES.

„Este important să demonstrăm astăzi lumii întregi, dar în primul rînd populației din Transnistria că, în acest moment dificil, Rusia va fi mereu aproape în planul asigurării securității republicii și regiunii pe ansamblu, precum și în planul menținerii stabilității politice, negocierilor diplomatice etc”, a afirmat Rogozin, reprezentant special al președintelui rus pentru Transnistria și Republica Moldova.

Declarațiile oficialilor ruși intervin în contextul în care Ucraina a denunțat recent Acordul de tranzit al trupelor ruse prin teritoriul ucrainean spre Transnistria din 1995 pe fondul relațiilor tensionate între Kiev și Moscova. În același timp, Chișinăul a blocat intrarea unor cetățeni ruși, între care militari care se îndreptau spre Transnistria, suscitând critici din partea autorităților ruse.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.