România a cerut din nou sprijinul FMI

Fondul Monetar Internațional va consulta Guvernul Grindeanu în privința a trei proiecte: insolvenţa persoanelor fizice, crearea Fondului Suveran pentru Dezvoltare şi Investiţii și restructurarea companiilor din portofoliul Ministerului.

Joi, 9 martie, la Ministerul Economiei, a avut loc o întâlnire între Mihai Tudose, ministrul Economiei şi delegaţia FMI, condusă de Reza Baqir, și pe discuţiilor s-au aflat: priorităţile ministerului, Fondul Suveran pentru Dezvoltare şi Investiţii şi principiile implementării guvernanţei corporative, se arată într-un comunicat al Ministerului Energiei. „Ne dorim o colaborare concretă cu FMI, pentru a ne putea inspira din experienţa dumneavoastră în structurarea Fondului. FSDI, proiect pilon, va acţiona ca un instrument prin care vor fi finanţate programe de investiţii în domenii precum infrastructură, energie, agricultură, sănătate şi în orice alte sectoare competitive. Acestea vor antrena un efect de multiplicare în economie şi o creştere a performanţei şi eficientizării companiilor, cu efecte pozitive reale asupra societăţii”, a i-a spus demnitarul român șefului delegației
FMI.

În ceea ce priveşte implementarea prevederilor OUG 109/2011 aprobată prin legea 111/2016 privind guvernanţă corporativă a întreprinderilor publice, ministrul Tudose a spus acest proces a fost deja demarat la companiile din portofoliul ministerului, ţintă fiind că anul acesta se fie finalizat pentru toate societăţile, exceptând industria de apărare. De asemenea, s-au stabilit grupuri de lucru mixte în vederea consultărilor în cele trei proiecte menționate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cristian Cretu 866 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.