România riscă să piardă cele 4 meciuri de la Euro 2020!

Naţional Arena a fost închisă pentru că nu are autorizaţii de securitate împotriva incendiilor. FRF, LPF şi Primăria capitalei fug de răspundere.


Naţional Arena a fost închisă

Naţional Arena, cel mai mare stadion de fotbal al ţării, obiectiv care a înghiţit munţi de bani a fost închisă. Motivul: absenţa avizelor de siguiranţă contra incendiilor. Cine este proprietarul? Primăria generală a capitalei. Cine trebuia – în afară de primărie – să verifice dacă totul este în regulă? Conducerea FRF şi conducerea LPF (pentru că Naţional Arena a găzduit şi meciuri din Liga 1). Cum a fost posibil ca principala arenă a României să fie dată în folosinţă fără avizele de siguranţă este efectiv inexplicabil. Au trecut 24 de ore de la decizia de închidere a arenei şi niciun oficial de la FRF şi LPF nu a ieşit cu vreo declaraţie, cel puţin de ochii lumii. Pe site-ul FRF există un comunicat în care se arată că s-a aprobat ca meciul FCSB să fie mutat de pe Naţional Arena din Bucureşti, pe Stadionul Dr.Rădulescu din Cluj şi se arară care sunt cauzele: „Având în vedere adresa emisă de Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov către Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București la data de 6 noiembrie 2015 prin care informează că Stadionul Arena Națională nu a obținut autorizație de securitate la incendiu; Având în vedere adresa emisă de Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București către FC Steaua București la data de 6 noiembrie 2015 prin care informează că nu își asumă răspunderea asigurării măsurilor de ordine și siguranță publică pe timpul partidelor desfășurate pe Stadionul Național Arena până la remedierea situației…”.

Putem pierde organizarea meciurilor de la Euro 2020

Ţinând cont de acest eveniment, dar şi de faptul că există şi alte defecţiuni – la unul din ultimele meciuri disputate, torente de ploaie s-au abătut peste spectatori din cauza unor deficienţe de execuţie – combinate cu neîndeplinirea angajamentelor din „dosarul Euro 2020”, este posibil ca România să piardă organizarea celor 4 meciuri de la principala competiţie europeană inter-ţări. Cineva a luat acum o poziţie foarte dură faţă de toate aceste lucruri. Numai că acest cineva este Mircea Sandu, preşedinte al FRF la momentul inaugurării arenei – 11 septembrie 2011 – şi care a condus federaţia până în martie 2014. Timp de doi ani şi jumătate nici Mircea Sandu nu a mişcat vreun deget privind documentele legate de Naţional Arena. Ce spune el acum, este corect, dar legat strict de Naţional Arena este la fel de vinovat ca şi Primăria capitalei, şi ca şi cel care i-a succedat în funcţie, Răzvan Burleanu. Iată ce spune acum Mircea Sandu, citat de Sport.ro: „Au trecut un an şi două luni de când am aprobat (organizarea a 4 meciuri în România – n.a.), în Comitetul Executiv la UEFA şi nu văd să se fi intamplat ceva acolo. Dosarul ăla are nişte obligaţii foarte clare, pe care statul român prin guvernul Romaniei şi le-a asumat şi nu am văzut nimic într-un an şi două luni de zile. Noi facem stadion la Targu Jiu… Hai să vă spun: erau 5 oraşe mari desemnate de Guvern să fie fan-zone: Timişoara, Craiova, Iaşi, Cluj, Constanţa. Te obliga dosarul de candidatură să ai 5 oraşe care să fie fan-zone în care să dezvolţi, să promovezi, să faci nişte investiţii (…) În primul rand, cele 4 stadioane din Bucureşti care trebuiau să găzduiască antrenamentele pentru cele 4 meciuri trebuie să fie la 4 stele. Noi am desemnat stadioanele Steaua, Dinamo, Rapid şi Tineretului (Arcul de Triumf – n.red.). Trebuie sa aibă tribunele acoperite. În plus, în Bucureşti trebuie făcut metroul de la aeroport pană în centru, până în 2019. Trebuie facută autostrada Bucuresti – Nadlac”. Repetăm, Mircea Sandu are dreptate în tot ce spune. Dar de ce el şi actualul preşedinte al FRF nu i-au tras pe guvernanţi de mânecă, nu au ieşit în presă şi să spună lucrurilor pe nume. Pe Răzvan Burleanu îl „înţelegem”, el nu mişca în front în faţa protectorilor săi de la Palatul Victoria şi din PSD (Victor Ponta şi Liviu Dragnea), dar Mircea Sandu nu avea ce pierde, el nemaifind în funcţie şi oricum nu depindea de mai marii momentului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.