Rossiiskaia Gazeta, ”păcălită” de The New Yorker

Se pare ca presa apropiată Kremlinului a fost păcălită de un articol satiric publicat de The New Yorker, în care se vorbea despre cum senatorul John McCain dorește o invazie militară a FIFA.

Rossiiskaia Gazeta nu pare să fi priceput că este vorba de o satiră și a publicat un articol de opinie care vrea să demonstreze cum declarațiile lui McCain subliniază modul în care SUA încalcă principiile dreptului international. Potrivit The Moscow Times, editorialul arată că Statele Unite sunt gata să ”bombardeze orice loc de pe glob” și că politicienii americani au pierdut simțul realității.

”Ar fi interesant să vedem ce ar ordona McCain să mai fie bombardat, în cazul în care ar fi la putere. Stadioane de fotbal? Birourile federațiilor din capitalele europene? Ar trimite mingile de fotbal în închisorile secrete ale CIA?”

În articolul din The New Yorker se scria că McCain este foarte nemulțumit de FIFA și că această organizație trebuie ”distrusă o dată pentru totdeauna”. ”Ăștia sunt oameni care nu înțeleg decât un singurt lucru: forța. Trebuie ca FIFA să simtă forța răzbunătoare și furia Statelor Unite”. În articolul satiric se mai scria că senatorul nu ar fi fost deloc impresionat de arestarea câtorva oficiali FIFA la cererea FBI. ”Nu are niciun rost să ridici câțiva lingăi dintr-un hotel, dacă șeful FIFA rămâne în libertate. Îl voi urmări pe Sepp Blatter până la porțile iadului”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.