Rusia anunță un alt convoi „umanitar” pentru Ucraina

Rusia a informat Ucraina că intenționează să trimită un nou convoi umanitar pe teritoriul ucrainean, a declarat luni ministrul de Externe rus Serghei Lavrov într-o conferință de presă, citat de agențiile de presă străine

„Am transmis ieri (duminică) o notă oficială Ministerului ucrainean al Afacerilor Externe indicând intenţia noastră de a trimite un nou convoi umanitar”, a spus Lavrov.

Lavrov a precizat că partea rusă a propus o listă de încărcături ce vor fi trimise, exprimându-și speranța că noul convoi va circula pe același traseu și îndemnând autoritățile ucrainene să coopereze pentru facilitarea de noi convoaie umanitare.

Anunțul vine câteva zile după ce primul convoi umanitar al rușilor a provocat un imens scandal, stârnind reacții internaționale vehemente.

Primul convoi a intrat la sfârșitul săptămânii trecute pe teritoriul Ucrainei fără autorizație din partea oficialităților ucrainene și fără escortă de la Crucea Roșie, așa cum era stabilit inițial.

În conferința de luni, Lavrov a anunțat că toate camioanele primului convoi s-au întors în Rusia, iar în Lugansk va începe distribuirea alimentelor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.