Rusia și NATO se acuză reciproc în cazul avionului prăbușit

Secretarul general al NATO Anders Fogh Rasmussen încearcă să exercite presiuni asupra anchetei în cazul prăbușirii avionului malaiezian în estul Ucrainei, acuză reprezentanța permanentă a Federației Ruse la Alianța Nord-Atlantică, transmite Vocea Rusiei în pagina electronică.

„Secretarul general al NATO a decis să nu aştepte încheierea anchetei privind prăbuşirea zborului MH17, ci să exercite presiuni asupra ei”, a afirmat delegaţia, citată de Itar-Tass, în pagina electronică.

Anders Fogh Rasmussen a declarat, într-un interviu pentru un ziar francez, că NATO deține informații care dovedesc că separatiștii susținuți de Rusia sunt vinovați de producerea catastrofei aeriene, calificând tragedia aviatică drept o crimă de război.

„Avem numeroase date care arată vinovăţia separatiştilor susţinuţi de Rusia. În acelaşi timp, sprijin desfăşurarea unei anchete internaţionale independente pentru a stabili faptele”, a spus oficialul NATO.

Președintele Comitetului pentru Relații Externe din cadrul Dumei de Stat a Rusiei, Aleksei Pușkov, a scris, pe contul său de Twitter, că Rasmussen nu deține dovezi concludente care să demonstreze vinovăția separatiștilor, deoarece le-ar fi făcut publice, dar „există numai o retorică”.

„Ar fi mai bine dacă Rasmussen ar explica de ce în Libia, după «victoria» NATO, a intervenit un haos sângeros, iar acum întreaga lume şi soţia sa fug de o astfel de «democraţie»”, a mai spus parlamentarul rus.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.