Șeful poliției din Tripoli, asasinat

Bărbați înarmați și cu cagule l-au asasinat marți pe șeful poliției din Tripoli, colonelul Mohamed al-Souissi, a informat o sursă din cadrul serviciilor de securitate libiene, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Colonelul al-Souissi a fost asasinat de un grup de necunoscuți, cu cagule, care au deschis focul asupra vehiculului în care se afla acesta. Doi bărbați care-l însoțeau au fost răpiți în atac”, care a avut loc la periferia din estul capitalei Tripoli, a precizat sursa citată.

Mohamed al-Souissi a participat la o reuniune a Consiliului municipal din Tajoura și se afla în drum spre centrul capitalei în momentul atacului, a mai spus sursa menționată.

Agenția de știri libiană Lana a confirmat asasinatul și a precizat că al-Souissi a murit la scurt timp după ce a fost transferat la un spital din apropiere.

Atacul nu a fost revendicat pentru moment.

De la răsturnarea de la putere a lui Muammar Gaddafi în octombrie 2011, după opt luni de rebeliune susținută de occidentali, autoritățile libiene nu reușesc să își impună controlul asupra zecilor de miliții formate de foști insurgenți care își impun legea în Libia, în absența unei armate și poliții bine antrenate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.