Separaţie, prostituţie, decoraţie

Un fost preşedinte, un fost prim-ministru şi un fost şef al unui serviciu de informaţii au fost puşi sub învinuire pentru crime împotriva umanităţii.

Un alt fost preşedinte a fost chemat de procurori să dea declaraţii în legătură cu o înregistrare în care apare vorbind despre ingerinţe în actul de justiţie.

Un fost deputat a făcut dezvăluiri compromiţătoare despre numărul 2 din SRI, iar generalul înstelat şi decorat a fost trecut în rezervă.

Acelaşi fost deputat a făcut dezvăluiri compromiţătoare şi despre şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Lăudata şi decorata şefă a DNA s-a apărat spunând că atacurile împotriva sa sunt urmare a vânătorii de corupţi pe care o coordonează.

A avut loc un nou termen în procesul referitor la una dintre multele case ale preşedintelui ţării.

Fără să anunţe, preşedintele ţării şi-a făcut apariţia la şedinţa de Guvern în care se zvonise că se va discuta ordonanţa de urgenţă privind graţierea.

După încheierea şedinţei de Guvern, premierul a vorbit: „Conform Constituţiei, avem voie să dăm Legea graţierii? Da, deci nu este împotriva legii!”.

Ministerul Justiţiei a publicat spre dezbatere publică Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului care prevede graţierea şi modificarea Codului Penal.

Şefa DNA a declarat că ministrul Justiţiei nu are cuvânt şi nu crede în buna sa credinţă.
Procurorul general al ţării a afirmat că dezincriminarea unor infracţiuni este „penibilă”.

Şefa principalei formaţiuni politice de opoziţie a declarat că partidul pe care-l conduce nu va „deschide niciun milimetru uşa pentru scăparea corupţilor”.

Pe Facebook se face mobilizarea pentru ieşirea în stradă împotriva ordonanţei privind graţierea.

Acestea au fost principalele ştiri ale zilei, pe scurt. Aici Bucureşti, România, Uniunea Europeană. Urmează Valeriu Sterian cu „Exerciţiu”: „Generaţie/ Aspiraţie/ Opoziţie/ Interdicţie/ Instituţie/
Demonstraţie/ Revoluţie/ Figuraţie/ Emanaţie/ Aberaţie/ Informaţie/ Deformaţie/ Opoziţie/ Conspiraţie/ Instituţie/ Separaţie/ Prostituţie/ Decoraţie”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.