Şi Codruţa Kovesi ar trebui să fie anchetată pentru implicarea în „Dosarul Microsoft”

Dan Chitic, avocatul lui Gabriel Sandu, fostul ministru al Comunicaţiilor, a publicat pe pagina sa de Facebook un set de documente uluitoare care confirmă rolul activ al Laurei Codruţa Kovesi în „Afacerea Microsoft”! Pînă acum, toate informaţiile pe această temă au fost considerate fie simple speculaţii, fie falsuri, însă acum, iată!, sîntem în faţa unor documente care parvin de la Parchetul General, în perioada în care această instituţie era condusă de Laura Codruţa Kovesi! Vi le prezentăm mai jos.

Drumul spre Laura Codruţa Kovesi a fost deschis de uluitorul „Denunţ” al lui Gabriel Sandu, pe care „Cotidianull-a publicat integral acum cîteva zile. Aşa cum am anticipat, acest „Denunţ” îi va face pe mulţi să nu mai doarmă liniştiţi!

Au urmat apoi dezvăluirile lui Dinu Pescariu care, în două interviuri televizate, a nominalizat-o pe Laura Codruţa Kovesi. Iată pasajul respectiv:

Dinu Pescariu: Oricine se uită la dosarul ăsta obiectiv o să vadă că e umflat cu pompa, o să vadă că s-a dorit demonizarea cu orice preţ şi a lui Claudiu (n.r. – Claudiu Florică) şi a mea şi o să vadă de asemenea, şi mă mir că nimeni n-a sesizat, că acest dosar are o parte care nu e anchetată deloc.

Reporter: Există o HG din 2008 cu semnatura dnei Kovesi pe ea?

Dinu Pescariu: Mă gîndesc că da…

Reporter: Are legatură cu licitaţiile pentru Microsoft?

Dinu Pescariu: Eu aşa zic…

Reporter: Vă explicati de ce partea aceea nu e cercetată?

Dinu Pescariu: Păi, îmi pun şi eu aceeaşi întrebare.

Reporter: De exemplu, că s-ar fi făcut totul cu avizul lui Băsescu şi mulţi bani din dosarul ăsta şi banii pentru licenţe au fost folosiţi în campania prezidenţială

Dinu Pescariu: Fiţi sigură de treaba asta. Nu pot să vorbesc acum mai departe de ce v-am spus mai devreme… Dacă aţi vedea semnătura procurorului şef pe un contract, v-aţi mai gîndi vreo clipă că e ceva ce s-ar putea să fie ilegal?

Imediat după aceste declaraţii, în „Q Magazine”, a apărut şi un document care avea o semnătură „pentru” Laura Codruţa Kovesi şi care urma să confirme declaraţia lui Dinu Pescariu:

În această succesiune, documentele postate de avocatul Dan Chitic lămuresc toate incertitudinile privind rolul activ al Laurei Codruţa Kovesi în derularea „Afacerii Microsoft”. Vă prezentăm mai jos documentele postate de Dan Chitic, toate făcînd parte din „Dosarul Microsoft”:

După cum se ştie deja, una dintre principalele acuzaţii din „Dosarul Microsoft” se referă la „umflarea” necesarului de licenţe cumpărate de guvernele României, şi principalele instituţii ale statului, astfel încît sumele plătite să acopere şi şpăgile uriaşe care au fost date mai multor persoane, o parte din bani fiind folosiţi în campaniile electorale!

Aşa cum se poate observa şi din documentele de mai sus, însăşi Laura Codruţa Kovesi, în calitate de Procuror General al României, a contribuit la umflarea cifrelor pentru care o parte dintre cei implicaţi în „Afacerea Microsoft” au fost trimişi în judecată.

Acum, cînd avem informaţii şi despre implicarea Codruţei Kovesi, apare întrebarea: de ce procurorii nu au anchetat-o şi pe actuala şefă a DNA pentru necesarul mult „umflat” pe care l-a comunicat ministrului Gabriel Sandu, în baza căruia s-au făcut achiziţiile?

În ultimul document de mai sus, Gabriel Sandu chiar o informa pe Laura Codruţa Kovesi că, în urma Raportului Curţii de Conturi, ministerul Comunicaţiilor trebuie să declanşeze „procedura de reverificare a numărului de licenţe” şi, în consecinţă, îi transmite „rugămintea de a ne transmite numărul de licenţe utilizat la nivelul anilor 2007-2008” de către Parchetul General. Kovesi nu poate, deci, să spună că nu ştia de frauda Microsoft, întrucît şi ea are o parte de vină pentru paguba din buget. O adresă similară a fost transmisă şi lui Radu Berceanu, pe atunci ministrul Transporturilor.

Cu alte cuvinte, una dintre instituţiile care au cerut cu mult mai multe licenţe decît necesarul, adică baza materială a prejudiciului din „Dosarul Microsoft”, a fost Parchetul General, condus în acea vreme de Laura Codruţa Kovesi! Practic, Codruţa Kovesi are aceeaşi vinovăţie ca a miniştrilor învăţămîntului, de pildă, care sînt suspecţi în acest dosar! În mod logic, dacă aceştia sînt numiţi „penali”, este limpede că şi Laura Codruţa Kovesi trebuie să fie considerată tot o „penală”!

Dar, Codruţa Kovesi a avut noroc, întrucît ancheta în „Dosarul Microsoft” a început la DNA în momentul în care chiar ea era şefa acestei direcţii din Parchetul General!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.