Soluția ucrainenilor pentru estul țării

Preşedintele Parlamentului ucrainean, Oleksandr Turcinov, a apreciat duminică că situaţia din estul Ucrainei nu poate fi soluţionată doar pe cale diplomatică, ci numai cu ajutorul armatei, relatează agenţia oficială Ukrinform, citată de Mediafax în pagina electronică.

„Fără îndoială, sunt necesare negocieri şi consultări, pentru a încerca să găsim o soluţie paşnică în acest conflict, însă, sincer vorbind, nu cred că putem obţine rezultate urmând doar calea diplomatică. Doar armata ucraineană este în stare să pună capăt acestui război, eliberând complet regiunile Doneţk şi Lugansk”, a declarat Turcinov, într-un interviu opinând că „Rusia consideră Ucraina drept parte componentă a imperiului la care visează”.

„(Preşedintele rus, Vladimir) Putin desfăşoară un război împotriva întregii Ucraine. El are scopul de a distruge Ucraina independentă şi democratică”, a adăugat el.

Oficialul ucrainean şi-a exprimat speranţa că operaţiunea din estul Ucrainei se va încheia până în octombrie, când ar putea avea loc alegeri parlamentare anticipate, relatează agenţia RIA Novosti.

„Între 2015 și 2017, avem în vedere să alocăm peste 40 de miliarde de hrivne (2,2 miliarde de euro) pentru reînarmare”, a declarat Poroșenko, conform Agerpres, într-un discurs susținut cu prilejul paradei militare organizate la Kiev pentru a marca declararea independenței țării, în urmă cu 23 de ani.

„În ultimele șase luni, în lupte grele, s-a născut armata Ucrainei”, a declarat Poroșenko.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.