SUA: Corupţia a atins un nivel critic în Bulgaria

Ambasada SUA la Sofia a precizat că Bulgaria se confruntă cu un nivel de criza al coruptiei, o situaţie care produce suferinţe fiecarui cetăţean.

Bruce Berton, seful adjunct al misiunii diplomatice din Bulgaria, a făcut această declaraţie cu ocazia Zilei Internaţionale a Corupţiei. “Corupţia este o problema globală, inclusiv în SUA, aşa cum se poate observa din titlurile ziarelor. Din păcate, mă tem ca în Bulgaria corupţia a atins un nivel critic şi are un impact negativ asupra vieţii fiecărui cetăţean”, a spus diplomatul american.

“Pentru a implementa toate iniţiativele şi reformele anticorupţie este nevoie de voinţă politică şi de capacitate profesională”, a mai spus Bruce Berton.

“În ultimii 20 de ani, guvernul SUA a oferit finanţare de 64 de milioane de dolari pentru programe menite să întărească statul de drept în Bulgaria, inclusiv programe de pregătire pentru magistraţii bulgari”, a amintit oficialul american.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.