Tiruri cu obuze la granița dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud

Armata sud-coreeană a ripostat joi cu zeci de obuze, după ce Coreea de Nord a tras un singur foc de artilerie în direcţia unei localităţi sud-coreene de la frontieră, Yeoncheon, anunţă Ministerul sud-coreean al Apărării, relatează AP în pagina electronică, potrivit Mediafax.

Ministerul a anunţat într-un comunicat că artileria sud-coreeană a bombardat locul de unde s-a tras din Coreea de Nord.

În cursul zilei de joi, agenţia de presă sud-coreeană Yonhap a informat, citând surse militare, că o unitate militară sud-coreeană aflată în zona vestică a graniţei intercoreene a fost bombardată de Coreea de Nord. Aceste informaţii nu au fost confirmate iniţial de Ministerul Apărării.

Potrivit AP, alte detalii nu erau disponibile imediat, dar se pare că nord-coreenii nu au răspuns ripostei sud-coreene.

Aproximativ 80 de locuitori din localitatea sud-coreeană în care a căzut obuzul nord-coreean – Yeoncheon – au fost evacuaţi în buncăre subterane, iar autorităţile au îndemnat alţi locuitori să părăsească zona, a declarat un oficial de la Yeoncheon, cerând protecţia anonimatului deoarece nu a fost autorizat să vorbească.

Oficialul din localitate citat de AP a declarat că nu s-au raportat persoane rănite sau pagube la Yeoncheon.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.