Tragedie în Franța – zeci de oameni arși de vii

43 de persoane și-au pierdut viața în Franța în cel mai grav accident de autocar din ultimele trei decenii. Tragedia a avut loc în apropiere de comuna Puisseguin, în departamentul Gironde. Majoritatea victimelor erau pensionari din comunele învecinate care plecaseră într-o scurtă excursie.

Accidentul s-a produs pe o șosea îngustă, cu foarte multe curbe, într-o zonă împădurită. Un camion pentru tranportul lemnelor a derapat și a blocat ambele sensuri, într-o curbă. Șoferul autocarului nu a reușit să oprească la timp, în ciuda vitezei mici. Autocarul s-a ciocnit la o viteză redusă, însă rezervorul camionului a cedat și motorina s-a aprins la contactul cu sistemul de evacuare încins la circa 700 de grade Celsius. Șoferul autocarului, care a supraviețuit tragediei, a avut reflexul de a deschide ușile. Flăcările au cuprins însă extrem de repede cele doua autovehicule. Au scăpat doar opt persoane. Șoferul camionului și copilul său au fost carbonizați, la fel ca și majoritatea pasagerilor din autocar.

La fața locului s-au deplasat premierul Manuel Valls, ministrul de Interne Bernard Cazeneuve și secretarul de stat pentru Trasporturi.

Potrivit autorităților, recuperarea corpurilor carbonizate se desfășoara anevoios, iar procesul de identificare va dura mult timp.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.