Tratamentul împotriva Ebola eşuează în cazul unui medic liberian

Deși a fost tratat cu medicamentul experimental ZMapp, un medic liberian a murit de Ebola, a anunțat astăzi ziarul Front Page Africa, scrie Agerpres.

Abraham Borbor a fost unul dintre cei trei medici care au primit ZMapp în Liberia. Bărbatul s-a infectat cu virusul atunci când trata pacienții cu Ebola de la Centrul Medical John F. Kennedy din capitala Monrovia.

Potrivit ministrului liberian al Informațiilor, Lewis Brown, decesul lui Borbor, survenit duminică seara, a provocat un șoc. „Mergea ieri, iar medicii erau foarte optimiști că se va recupera complet”, a indicat oficialul.

Ceilalți doi medici, un nigerian și un ugandez, care lucrau în Liberia, sunt încă sub tratament, potrivit guvernului.

Doi americani, medicul Kent Brantly și misionara Nancy Writebol, care au contactat Ebola în Liberia, au fost externați săptămâna trecută dintr-un spital în Atlanta, unde fuseseră tratați cu ZMapp.

Pe de altă parte, preotul spaniol Miguel Pajares a murit de Ebola într-un spital din Madrid după evacuarea din Liberia, în pofida faptului că îi fusese administrat medicamentul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.