Udrea a atacat condamnarea de șase ani de închisoare

După sentința primită marţi în dosarul Gala Bute, Elena Udrea a depus apel la Înalta Curte de Casație și Justiție.

„Declar apel împotriva sentinței penale 181/28.03.2017 a Înaltei Curți de Casație și Justiție secția penală pronunțată în dosarul penal nr. 1532 pe care o consider nelegală și netemeinică”, se arată într-o adresă care a fost trimisă prin fax, potrivit Antena 3.

Foto: captură Antena3

Apelul este semnat Avocat Udrea Elena Gabriela și are și semnătura avocatului acesteia Alexandru Piciu, arată sursa citată.

Fostul ministrul al Turismului a fost condamnată marţi pentru luare de mită și abuz în serviciu. În urma contopirii pedepselor, Udrea a rămas cu pedeapsa cea mai mare, respectiv șase ani de închisoare.

Astfel, Udrea a fost condamnată la cinci ani de închisoare pentru luare de mită, patru ani pentru o altă faptă de luare de mită, şase ani pentru o a treia infracţiune de luare de mită şi tot şase ani pentru abuz în serviciu. Instanţa a mai dispus, de asemenea, achitarea Elenei Udrea pentru tentativa de folosire de declaraţii false ori incomplete.

Magistraţii au mai dispus, de asemenea, ca Elena Udrea să plătească suma de 8.116.800 lei cu titlu de despăgubiri civile către Autorittatea Naţională pentru Turism şi pe fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, să plătească către Ministerul Finanţelor 737.507 lei despăgubiri civile, plus dobânzi şi penalizări.

Înainte de pronunţarea deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Elena Udrea a declarat că se aştepta la o achitare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.