Udrea, confruntare cu denunțătorii

Elena Udrea a fost adusă joi dimineață din arest la DNA pentru a se confrunta cu denunțătorii săi. Cu un nou look (foto jos), Udrea a ajuns joi, la ora 9.45, la sediul DNA, pentru confruntări cu denunţătorii din Dosarul Gala Bute.

UPDATE Avocatul Elenei Udrea a declarat, joi, la finalul confruntărilor dintre Elena Udrea și denunțătorii din dosarul Gala Bute, că au fost demontate în întregime acuzațiile procurorilor.

„Confruntările au demontat în întregime acuzațiile procurorilor. S-a demontat că tot ceea ce s-a spus în spațiul public sunt minciuni. Noi am fost curioși când s-a întâlnit doamna Anastastia cu Gărdean și a spus că nu și-a amintit, nici în ce perioadă a zilei, nici cum arăta geanta, nici ce avea în ea. Ana Maria Topoliceanu a infirmat teza că la Predea s-ar fi plătit din banii domnului Breazu, obținuți ilicit, ci că Breazu a plătit cu cardul, iar Udrea a plătit cash a doua zi”, a susținut apărătorul lui Udrea.

udrea

Foto stiripesurse.ro

Procurorii au admis cererea lui Udrea de a se înfrunta cu denunţătorii. Anunţul a fost făcut de Ruxandra Dragomir, președinta organizației de femei din PMP şi prietena fostului ministru.

Într-o postare pe Facebook, Dragomir a scris că procurorii au acceptat cererea Elenei Udrea și că joi, la ora 10:00, aceasta va fi față în față cu cei care au formulat denunțuri împotriva sa.

„Elena Udrea se va confrunta cu denunţătorii. Elena, nu eşti singură! Elena a solicitat în nenumărate rânduri procurorilor DNA o confruntare cu denunţătorii pentru a lămuri mai multe aspecte din dosarul Gala Bute, unde este acuzată de trafic de influenţă şi spălare de bani. În cele din urmă procurorii au acceptat cererea, iar astăzi, la ora 10.00, Elena va fi faţă în faţă cu denunţătorii săi. Elena se află în arest preventiv de trei săptămâni. În opinia mea, arestul preventiv este o măsură abuzivă nu doar în ceea ce o priveşte pe Elena, ci în general (voi reveni în legătură cu acest aspect privind arestul preventiv).

Această măsură, ,,uşor forţată”, se poate interpreta foarte simplu ca fiind un abuz şi a fost luată de instanţă în dosarul „Gala Bute” .

Apărătorii Elenei susţin că nu există probe, iar aceste confruntări cu cei care i-au fost subalterni ar putea clarifica situaţia”, a scris Dragomir.

Avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, a declarat că denunțătorii cu care Udrea va fi confruntată sunt: Ana Maria Topoliceanu, Ștefan Lungu, Gheorghe Adrian și Ștefan Nastasia.

Arestată preventiv în dosarul Gala Bute, Udrea îi acuza, în urmă cu doar câteva zile, pe procurori afirmând că aceştia ignoră solicitările apărării şi că au trecut mai bine de două săptămâni de la cererea privind confruntarea cu acuzatorii din dosar.

De asemenea, Udrea declara că va cere în instanţă eliberarea din arest, însă numai după ce procurorii DNA îi vor admite cererea de confruntare cu denunţătorii pe motvi că nu vrea să blocheze ancheta cu o cerere de înlocuire a arestului preventiv cu o altă măsură în dosarul Gala Bute.

Elena Udrea a acuzat că denunţurile împotriva sa în acest dosar au fost făcute după ce Ana Maria Topoliceanu (fostă șefă a Companiei Națioanle de Investiții), prietena care a însoțit-o la Paris, şi Gheorghe Nastasia (fost secretar general al Ministerului Dezvoltării regionale şi turismului) au fost puşi sub acuzare.

Circuitul denunţurilor:

Adrian Gărdean (omul care controla firme ce au luat bani de la Ministerul Elenei Udrea este cel care, potrivit unor surse i-a compensat lui Rudel Obreja o parte din banii pe care Ministerul nu i-a mai dat) depune denunţ împotriva lui Ştefan Lungu (fost consilier personal al Elenei Udrea) şi a lui Gheorghe Nastasia, cel care a semnat contractele şi a aprobat finanţarea din Gala Bute.

După ce a fost acuzat, Lungu o denunţă pe Ana Maria Topoliceanu şi îl pomeneşte şi pe Tudor Breazu (administratorul moşiei de la Nana a Elenei Udrea, acuzat că a intermediat o mită de 50.000 de euro pentru fostul ministru).

Acuzată de Lungu, Topoliceanu face denunţ împotriva Elenei Udrea şi îl presează pe Tudor Breazu să declare, la rândul său, împotriva lui Udrea. Breazu neagă afirmaţiile lui Topoliceanu şi demonstrează cu probe presiunile la care a fost supus.

După denunţul lui Gărdean, Nastasia neagă, iniţial, acuzaţiile, pentru ca, apoi, să depună un denunţ împotriva Elenei Udrea.

Concluzie: denunţurile împotriva lui Udrea au venit abia după ce Topoliceanu şi Nastasia au fost puşi sub acuzare. În realitate, odată prinşi, aceştia au vrut, în mod fraudulos, să plaseze vina mai departe”, se arată într-o postare pe contul de Facebook al Elenei Udrea.

Elena Udrea se află după gratii în arest preventiv, fiind acuzată de mai mute infracţiuni de corupţie, printre care luare de mită şi abuz în serviciu. Înainte de soluţionarea contestaţiei, ea a cerut confruntări cu denunţătorii la DNA.

Mesajul Elenei Udrea înainte de confruntarea cu denunțătorii

„După două săptămâni şi jumătate de la momentul solicitărilor, astăzi vor avea loc, în sfârşit, confruntările între Elena Udrea şi denunţătorii săi în dosarul „Gala Bute”. Ca şi constatare: acest demers al anchetatorilor a fost dispus abia după ce avocaţii au invocat în spaţiul public întârzierea punerii în aplicare a cererilor fostului ministru al Dezvoltării şi după textul publicat în urmă cu câteva zile în care se spunea că „ancheta se derulează în ritm de melc”. Elena Udrea şi avocaţii sunt încrezători că aceste confruntări vor dovedi caracterul mincinos al susţinerilor denunţătorilor şi vor permite evidenţierea adevărului în această speţă”, a scris echipa de comunicare a Elenei Udrea pe Facebook.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.